Forskere: Å være glemsk er et tegn på at du er usedvanlig intelligent!

4480

Har du noen gang glemt navnet på en ny kollega? Gått til butikken, men så innsett at du glemte å kjøpe det du dro dit for å kjøpe når du kommer hjem?

Hvis det skjer ofte har du sikkert bekymret deg for at det kan være noe med deg som ikke stemmer helt. Men ingen grunn til bekymring – det kan nemlig bety noe helt annet!

Nå har forskere gjort en ny studie som viser at de som glemmer ofte, ofte er de smarteste. Ved University of Toronto i Canada har de kommet frem til at det å ha perfekt minne eller hukommelse ikke har noe med intelligens å gjøre.

Vanligvis anser vi de som husker alt fra gangetabellen til slektninger bursdager som smarte, men å glemme ting kan faktisk være bedre.

Å huske hver eneste detalj er ikke det som gjør deg smart. Å ha god oversikt over helheten er bedre for både hjernen og sikkerheten din i det lange løp.

Det er faktisk slik at den delen av hjernen som lagrer minner, er så smart at den alltid jobber hardt for å sortere ut ubetydelige detaljer.

Den hjelper oss rett og slett å beholde det som er viktigst, og sorterer ut det som ikke er så viktig.

Dette kan være lettere å forså om vi for eksempel husker folks ansikt bedre enn navn.

Det kan være pinlig å ikke huske navnet på noen man har møtt, men hvis du ser det fra et annet synspunkt, blir det lettere å forstå.

Tenk deg at du er en løve i savannen som må holde øye med omgivelsene dine for å overleve. Å kjenne igjen sine venner og fiender kan da være svært viktig, og er betydelig viktigere enn å huske hva de andre heter.

Men hjernens smarte funksjon slutter ikke der. Den hjelper oss også å sortere ut gamle minner som vi ikke trenger lenger, for å gjøre plass til nye ting som er viktigere.

Selv om det er bedre for oss å huske helheten, og ha et overordnet overblikk, er det noe færre og færre gjør i dag.

Med den nye teknologien og omfanget av hjelp vi får via internett, trenger vi knapt å huske noe lenger, og svaret på det meste er stort sett bare noen tastetrykk unna. Det åpner for at detaljer, som for eksempel hvordan ord staves eller hva som skal kjøpes på butikken, blir mer relevant.

Denne studien betyr imidlertid ikke at du skal glemme alt hele tiden, men hvis du glemmer å kjøpe melk fra tid til annen, husk at det bare er hjernen din som gjør jobben sin.

Lærte du noe nytt av denne artikkelen?

Ikke glem å del den med vennene dine på Facebook!