61-åringen ble svindlet for 5 millioner kroner. Alt startet med en venneforespørsel på Facebook!

1413

Vi er mange som bruker Facebook for å holde kontakten med venner, delta i grupper, lese nyheter eller dele bilder.

Det er alltid morsomt å få nye venner og venneforespørsler på Facebook, men i det siste har mange opplevd å få forespørsler fra totalt fremmede brukere.

I november i fjor fikk 61 år gamle Jennifer Chen en venneforespørsel som hun umiddelbart aksepterte, uten å være spesielt kritisk. Det var dog ikke uvanlig at hun fikk forespørsler fra fremmede mennesker, da hun regelmessig hadde kontakt med kunder og samarbeidspartnere på Facebook. Hun bruker nemlig det sosiale nettverket til å markedsføre akupunkturvirksomheten sin, som hun driver i Australia.

Mannen ga seg ut for å være en lege ved navn Harrison, og han kontaktet Jennifer for å fortelle at han planla å starte en virksomhet i Australia – og at han ønsket å møte henne personlig.

I virkeligheten var mannen en svindler, som lurer til seg store pengesummer fra folk.

«I begynnelsen av november fikk jeg en telefon fra ham.» sier Jennifer, og fortsetter:

«Han sa: ‘Jeg bar med meg flere millioner gjennom tollen, hvor de mente at jeg hadde med for mye penger. Jeg fikk en stor bot. Vær så snill, hjelp meg.’ «.

Minutter senere fikk hun en telefon fra en kvinne som kalte seg Michelle Tan, som fortalte at Dr. Harrison og pengene hans ville slippes fri hvis Jennifer betalte et «straffegebyr» på litt over 24.000 dollar.

Kvinnen utga seg for å være en representant for tollvesenet i Malaysia, hvor Dr. Harrison ble holdt i varetekt. Overbevist av kvinnen, overførte Jennifer pengene.

«Kvinnen i tollen hørte veldig troverdig ut, og jeg trodde på henne.» sier Jennifer.

Hun fikk også tilsendt en skannet kopi av Dr. Harrisons pass – som selvfølgelig var forfalsket.

I løpet av de neste 6 månedene klarte svindlerne å få 61-åringen til å foreta 33 ytterligere overføringer med ulike unnskyldninger. Det gjaldt alt fra sikkerhetsavgifter og forsinkelser, til juridiske kostnader.

Bedragerne lovet selvfølgelig at hun skull få tilbake hver eneste krone så fort legens penger ble frigjort fra tollen.

«Jeg vet ikke hvorfor jeg var så dum. Jeg forstod aldri av de var en del av en svindlergruppe.» sier Jennifer.

Da Jennifer omsider våget å fortelle ektemannen sin om det hele, hadde hun blitt svindlet for over 5 millioner kroner.

Ifølge Jennifer har politiet i Malaysia heldigvis klart å spore opp svindlerne, og arrestert dem.

Mange godtar venneforespørsler uten å tenke seg om. Det er alltid viktig å stille seg selv noen spørsmål: kjenner jeg denne personen? Har jeg noen gang møtt denne personen?

Del denne artikkelen med dine venner på Facebook!