Mammaens eksperiment på sønnene er en skikkelig tankevekker. Er internett viktigere enn våre barn?

2596

I november 2015 gjorde Brandie, en ung mamma fra Lakeside i California, et lite eksperiment på sine to sønner. Da oppdaget hun noe hun aldri hadde tenkt på, og bestemte seg for å dele resultatet på Facebook.

Innlegget spredte seg raskt, og er en viktig påminnelse til alle foreldre – men kanskje mest til foreldre med små barn.

«I dag gjorde jeg et eksperiment. Jeg så på når sønnene mine lekte. Jeg satt i hjørnet og telte hvor mange ganger de så opp på meg av ulike grunner: for å se om jeg så de kule triksene deres, for å søke bekreftelse eller misbilligelse for det de gjorde, og for å se reaksjonene mine på ting.

Jeg kunne ikke unngå å tenke på hva slags signaler jeg hadde sendt hvis jeg bare hadde sittet med øynene ned i mobiltelefonen eller andre teknologiske ting.»

«Da hadde englene min lurt på om internett er viktigere enn dem, 28 ganger. 28 ganger hadde de lurt på om de var alene følelsesmessig. 28 ganger hadde de blitt overbevist om at den personen du er på internett, er den personen som er viktigst.»

«I en verden der vi aksepteres for det mennesket folk tror vi er, i en verden der bekreftelse kommer fra hvor mange følgere og likerklikk du har, i en verden der kvalitetstid med dine kjære er erstattet med isolasjon og tekstmeldinger fra den andre siden av rommet, så utfordrer jeg deg til å være annerledes.»

«Vær snill og legg ned teknologiske ting når du tilbringer tid med familie, slektninger eller venner. Den neste generasjonen stoler på at vi skal lære dem å være voksen. Ikke bruk for mye tid på sosiale medier – du vet aldri hvilke signaler det sender til barna.»

Brandies budskap er like enkelt som det er viktig. Vi kunne ikke vært mer enige med henne!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!