Mannen tar sine siste åndedrag med kona ved sin side. Men da ser datteren noe som tar pusten fra henne!

8868

Floyd og Violet Hartwig var gift i 67 år. Men det er det som skjedde i det siste øyeblikket deres sammen som rører meg mest.

Denne kjærlighetshistorien er som tatt ut fra en vakker film. 90 år gamle Floyd og 89 år gamle Violet møtte hverandre for første gang på grunnskolen, og det ble begynnelsen på en livslang kjærlighet.

Da andre verdenskrig brøt ut, var Floyd i den amerikanske marinen – og i løpet av krigen skrev de hundrevis av brev til hverandre.

Her er et utdrag fra et av brevene:

«Hei kjære,

Her er noen setninger fra din ensomme sjømann. Jeg savner deg elskling, og jeg elsker deg så mye.

Kjære, kommer til å bli så lettet når jeg kommer meg bort fra dette. Dette er virkelig ikke noe for meg, selv om jeg trodde livet på flåten var fantastisk. Men det var før jeg ble forelsket i den fineste jenta i verden.»

Etter krigen kjøpte paret en gård i California, og fikk til slutt tre barn sammen.

For noen år siden ble Violet rammet av demens, og Floyd tok vare på henne hjemme. Men Floyd fikk en nyresykdom, ble barna og barnebarna sjokkert – men samtidig ble parets bånd enda sterkere enn før. Etter 67 år sammen, sovnet de for godt i hverandre armer.

Da Floyd døde i en alder av 90 år, holdt 89 år gamle Violet ham i hånden – og bare en time etter sovnet også hun inn.

De var omgitt av barn, barnebarn og oldebarn, som selvfølgelig ble knust av å miste to familiemedlemmer på så kort tid. Samtidig forsto de at det var dette paret ønsket. De hadde fortalt barna sine at de ønsket å forlate jorden sammen.

«De hadde en spesiell kontakt, og jeg tror at den kontakten bare ble sterkere og sterkere. Spesielt i de siste månedene.» sier datteren Donna Scharton, i en video som ble laget for å gjenfortelle parets kjærlighetshistorie.

Videoen kan du se nedenfor.

Del gjerne den rørende historien med dine venner på Facebook!