23. juni 2024

Babyen raser ned i vekt. Etter en måned ser moren inn i munnen og oppdager det legene har oversett!

Jordan Talley var overlykkelig da hun ble mor til vesle Lucy. Men etter noen uker skjønte hun at noe var galt: babyen hennes ville ikke vokse! Etter en måned kikket hun i munnen hennes. Da oppdaget hun det legene hadde oversett…

Graviditeten gikk fint helt fram til slutten da Jordan ble påvist å ha diabetes. Lucy ble født mens morens blodtrykk var i ferd med å nå et farlig høyt nivå, og selv om blodtrykket gikk opp og ned under graviditeten forsikret legene henne gang på gang om at alt var bra med barnet.

For sikkerhets skyld ble Jordan henvist til en ammespesialist kort tid etter at hun hadde forlatt barselavdelingen. På det tidspunktet hadde Lucy allerede gått ned 200 gram. Men da dette ikke er noe uvanlig hos nyfødte var det ingen som reagerte særlig på det. Noen dager senere var mor og barn hjemme og hverdagen kunne endelig ta til igjen.

Alt så ut til å gå bra: babyen sov om nettene og tok til seg brystmelk. Etter en uken dro mor og barn på rutinekontroll. Der viste det seg at Lucy hadde mistet ytterligere 100 gram. Legen forsikret henne nok en gang om at alt var som det skulle med babyen.

«Jeg dro hjem og ammet og ammet. Det gjorde vondt hver gang, og det kjentes ut som om brystene mine var tomme og at jeg tvang henne til å suge ut luft,» forteller Jordan.

Men Lucy fikk i seg melk og la litt på seg igjen, men hun veide fremdeles mindre enn da hun ble født. Jordan uroet seg og lurte på om Lucy hadde ankyloglossia (kort tungebånd) og at det kanskje var derfor hun ikke la på seg.

Ved neste rutinekontroll konkluderte legene med at hun ikke hadde gått nok opp i vekt. Om det ikke skjedde noe innen den neste måneden ble de nødt til å gjøre noe, var konklusjonen.

Jordan var fra seg og gråt da hun forlot sykehuset. Hun ante ikke hva som var galt med barnet hennes. To uker senere hadde Lucy gått ned enda mer, nå var hun også helt matt i øynene. Jordan fikk panikk og dro tilbake til sykehuset.

Endelig kunne legene slå fast at Lucy ikke fikk i seg nok næring fra brystmelken. Fra nå av skulle Jordan komplimentere ammingen med morsmelkerstatning.

Jordan henvendte seg til Facebook og spurte andre mødre om hjelp. Der var det en observant mor som hadde bitt seg merke i en interessant detalj ved ammebildene av Lucy. På hvert bilde hadde hun knyttet neve noe som kunne bety at hun ikke ønsket å amme i det hele tatt.

Etter å ha besøkt en annen ammeekspert fikk hun endelig bekreftet det hun hadde hatt mistanke om hele tiden – Lucy hadde fort kort tungebånd og måtte oppereres.

Opperasjonen gikk bra og Lucy kunne endelig begynne å ta til seg den næringen hun trengte. Jordan kunne merke forskjell bare etter noen få timer!

Heldigvis gikk det bra med Lucy. Det gjerne historien med vennene dine på Facebook!