Har du barn i trassalderen? Stopp raserianfallene med dette ENKLE spørsmålet!

468

Som foreldre elsker man barna sine over alt i hele verden, men enkelte deler av oppdragelsen blir fort veldig frustrerende. For eksempel alle raserianfallene barna får i trassalderen.

Når et barn legger seg ned og roper og skriker, tilsynelatende uten grunn, kan det fort bli mye å håndtere for foreldrene.

Men hvordan skal du som forelder takle en slik situasjon? Å bli irritert og heve stemmen sin kan gjøre situasjonen verre. Å ignorere barnet er heller ikke en god løsning.

Derfor har psykologer foreslått en alternativ løsning. De oppfordrer foreldre til å stille barnet ett enkelt spørsmål, som får han eller hun til å tenke over sin egen oppførsel.

Spørsmålet du skal stille er:

«Hvor stort er problemet ditt? Er det lite, middels eller stort?»

Barn klarer å skille mellom ulike problemer fra ganske ung alder. De store problemene er problemer det ikke finnes noen umiddelbar løsning på. Mindre problemer er de som kan løses med engang. Men uansett hva barnet svarer, skal du ta svaret seriøst. Målet med spørsmålet er at barnet skal tenke godt over hva det egentlig er utagerende for.

Ifølge en mor virker metoden utmerket. Datteren hennes, Alice, begynte å gråte hysterisk en dag, fordi favorittbuksene hennes ikke hang til tørk og ikke i skapet.

Moren bøyde seg ned på kne ved siden av datteren og spurte om hun hadde et lite, middels eller stort problem. Etter å ha tenkt en stund på det, innrømte datteren at det kanskje ikke var noe å bry seg om likevel. Hun kom til og med frem til en løsning: istedet for å bruket favorittbuksene akkurat den dagen, kunne hun bruke dem neste dag.

Barn har ofte problemer med å uttrykke følelsene sine verbalt, men det betyr ikke at de ikke er i stand til å gjøre det. Noen ganger trenger de bare litt hjelp og litt tid til å tenke.

Så neste gang sønnen eller datteren din slår seg vrang, prøv å stille dette enkle spørsmålet – på en så rolig og fin måte som mulig.

Del gjerne trikset med vennene dine på Facebook!