Forskning viser: Å drikke kaffe hver dag kan hjelpe deg å gå ned i vekt!

326

For mange av oss er det så godt som umulig å starte dagen før vi har fått i oss den første koppen med kaffe.

Den gode lukten, smaken og oppkvikkende effekten er noe mange ser frem til når de slår opp øynene om morgenen. Men visste du at kaffe faktisk kan hjelpe deg å gå ned i vekt?

Koffein kan blant annet hjelpe til med kaloriforbrenning. En studie utført i 2012 kom frem til at koffein er bra for termogeneser i kroppen vår, prosesser som skaper varme i kroppen. Slike prosesser krever mye energi, og den tas fra kaloriforsyningen. Dermed kan inntak av koffein føre til at man brenner flere kalorier.

De som sliter med overvekt og fedme har alltid en viss risiko for å bli forstoppet, men som de aller fleste vet så kan en enkel kopp med kaffe virke som naturlig avføringsmiddel. At man urinerer ofte kan dessuten også rense kroppen for virus og bakterier.

Kaffe inneholder også mange antioksidanter, som også kan hjelpe deg ned i vekt. Hver gang du spiser får du i deg frie radikaler. Disse kan skade cellene dine, men antioksidanter beskytter kroppen mot fri radikaler. Denne beskyttelsen gjør at cellene i kroppen fungerer bedre, noe som fører til mer effektiv energiproduksjon – som igjen vil føre til bedre metabolisme.

Men kaffe inneholder også klorogensyre, som både reduserer kroppens fettabsorpsjon og hjelper kroppen å bryte ned fett.

Dessuten inneholde koffein fytokjemikalier som har vist seg å redusere appetitten. Fantastiske nyheter for alle kaffeelskere som vil kvitte seg med noen kilo!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!