21. juli 2024

Jenta ble mobbet for sin drøm. Da tar faren ordet for å støtte henne!

For 7 år gamle Mia Hosking finnes det ingenting bedre enn biler. Gjennom hele barndommen har hun alltid vært komfortabel i farens garasje, blant bildeler og motorolje.

Hun elsker å hjelpe faren med å renovere gamle biler og gjøre de klare til å konkurrere i løp.

For den lille jenta fra Plymouth er fremtiden veldig tydelig: hun vil følge sin fars fotspor – bli bilmekaniker, og konkurrere i løp.

Men en dag kom den lille jenta hjem fra skolen, helt knust. Med tårer i øynene fortalte hun faren at hun ikke kunne bli mekaniker. Grunnen? Klassekameratene sa at det ikke gikk – fordi hun er en jente.

David Hosking ble sjokkert av det datteren fortalte. Det knuste hjertet hans å se datteren så trist. Derfor tok han til Facebook for å vise datteren at de andre barna på skolen tok feil.

«Jeg trenger din hjelp: min 7-årige prinsesse ble fortalt at hun ikke kan følge drømmen sin – å bli bilmekaniker – fordi hun er en jente! Vær så snill, tagg alle mekanikere og racere slik at Mia kan se at hun kan hvis hun vil, og at kjønn ikke spiller noen rolle!» skrev han på Facebook.

Responsen var enorm!

«Det ble jeg også fortalt for 20 år siden, da jeg var på samme alder. Nå jobber jeg som mekaniker og kjører Stock car-racing.» skrev en kvinne.

«Jeg trodde slike kommentarer ville være historie etter 70-tallet! Det er synd. Ikke la noen ting fortelle deg hva du kan og ikke kan gjøre!» skrev en annen.

«Jeg har blitt fortalt de samme tingene. Jeg er 15 år gammel, tjener penger på å jobbe som mekaniker, og er allerede en del av et racing lag.» skrev en annen.

Når David viste Mia alle de oppmuntrende kommentarene, ble hun overlykkelig. Plutselig hadde hun så mange kvinnelige forbilder å se opp til. Disse kvinnene opplevde også skepsis og motgang for sine karrierevalg, men beviser at det absolutt er mulig.

«Jeg sier alltid til henne at hvis hun har en drøm og jobber hardt, så vil hun oppnå den.» sier den stolte pappaen.

At slike holdninger fortsatt eksisterer idag er sjokkerende. Det er veldig trist at unge jenter skal føle seg presset til å alltid velge det som er «feminint».

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!