Legene gir den nyfødte jenta en dødsdom. Så tar de en avgjørende beslutning!

41553

Lille Manushi var ikke større enn en voksen håndflate når hun ble født, drøye fem måneder for tidlig.

Ingen av legene trodde hun ville overleve da hun veide omtrent like mye som en pose potetgull og var skjør som et tynt ark.

Moren, 48 år gamle Seeta, var i uke 28 av svangerskapet når blodtrykket hennes nådde farlige høyder. En ultralydundersøkelse viste at blodet ikke strømmet gjennom til morkaken. Selv om det var altfor tidlige for henne å føde, hadde ikke legene annet valg enn å få ut babyen for å redde livet til både mor og datter.

Den lille jenta overlevde på mirakuløst vis, men måtte overvåkes nøye og ha hjelp til å puste.

Men det mest forbløffende var størrelsen på jenta. Føttene hennes var ikke større enn sin 50 år gamle bestefars fingertupp!

«Når hun ble født, var vi ikke sikre på hva som kunne skje. Å redde en baby på denne størrelsen var en enorm utfordring.» sier Sunil Janged, sjefen for den neonatale avdelingen på sykehuset.

«Etter syv uker klarte den lille jenta å få i seg melk. Sakte men sikkert begynte hun å puste på egen hånd, og hjernen og øynene hennes fortsatte å utvikle seg.»

Seks måneder senere veide Manushi drøye 2,4 kilo og familien fikk endelig reise hjem fra sykehuset. Hun klarte det!

Manushis historie er virkelig utrolig. Nå er hun hele Indias mirakeljente.

Annonse:
Liker du å strikke? Kjøp billig Drops air garn her!

«Vi setter stor pris på at familien setter et nytt eksempel for samfunnet. I Rajastjan i India blir jenter ofte sett på som en byrde. Det verste er at de noen ganger kastes rett i søpla etter fødselen, eller blir dumpet på et barnehjem.» forteller Dr. Ajay Gambhir.

Men Manushi slår et slag for alle indiske jenter, og både familien og legene tror historien kan bidra til å forbedre holdningen folk i India har til unge jenter.

«Hun kjempet og kjempet, og vant til slutt over de mest usannsynlige oddsene. Hun klarte det!» sier den overlykkelige moren.

Denne historien viser hvorfor man aldri må gi opp håpet. Uansett hvor håpløse ting kan virke, er det alltid en mulighet for at man kan komme seg seirende ut av situasjonen.

Vi ønsker familien lykke til videre!

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!