13. juli 2024

7-åringen kommer hjem med sekken full av penger. Gir moren sjokk når hun sier hvor hun fikk de fra!

På gaten kan man ofte se både tiggere og veldedighetsorganisasjojner holde opp skilt og spørre forbipasserende om de har noen kroner å donere. Det er mange som ikke har noe i mot å gi fra seg en slant til noen som trenger pengene mer, men mange synes også slikt er forstyrrende og irriterende.

Men hva om det var datteren din som sto på et gatehjørnet med et skilt og ba om penger?

Lille Addie ble født med en sjelden sykdom kalt Larsen syndrom, som er en medfødt misdannelse som påvirker knær, hofter og albuer. I tillegg har den 8 år gamle jenta klumpfot, men selv om hun har lært seg å både gå og løpe, så kan hun ikke bøye knærne.

Hun har gjennomgått mange dyre medisinske behandlinger på Texas Scottish Rite Hospital som følge av sykdommen. Sykehuset er godt kjent for sitt høyt kvalifiserte personale, men også fordi de ikke avviser pasienter som ikke har råd til å betale for behandlingen.

Addie visste at behandlingen hun fikk var viktig, men hun ville så gjerne gi noe tilbake. Derfor bestemte hun seg for å stille seg ute på gaten med et skilt, i håp om å få samlet inn noen kroner til sykehuset.

«Mitt bursdagsønske er å samle inn 8000 dollar til sykehuset mitt, Texas Scottish Rite for Children.» skrev hun på skiltet.

Den unge jenta fikk samlet inn de 8000 dollarene hun håpet på, men det stoppet ikke der. Hele historien ble plukket opp av landsomfattende nyhetskanaler og Addie ble invitert på flere intervjuer. Den lille jenta fikk til slutt samlet inn hele 19.000 dollar – rundt 160.000 kroner! Og historien fortsatte å spre seg…

Stephanie Brigger, utviklingslederen på sykehuset, mottok plutselig et brev adressert til Addie. I brevet lå det en sjekk på 50.000 dollar – over 400.000 kroner!

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om den lille jentas fantastiske initiativ.

Del gjerne artikkelen med vennene dine!