Forskning viser: Å ha en søster kan faktisk være bra for din mentale helse!

8112

En ny studie utført av forskere ved Brigham Young University har kommet frem til at å ha søsken, enten det er en bror eller en søster, kan gjøre barn mer hjelpsomme og snille. Et barn som har søsken vil for eksempel ha større sannsynlighet til å hjelpe andre barn på skolen.

Oppdragelsen fra foreldrenes side spiller selvfølgelig en stor rolle, men søsken kan doble sannsynligheten for at barn vil gjøre gode gjerninger for andre.

Men hvis søskenet ditt tilfeldigvis er en søster, blir det enda bedre.

Ifølge studien kan det å ha en søster kan gjøre at tenåringer føler seg mindre ensomme, redde og engstelige, og mer elsket. Det spiller ingen rolle om det er snakk om en storesøster eller en lillesøster.

Av familiene som deltok i studien, hadde minst 395 av de to barn, hvor ett av barna var mellom 10 og 14 år. Og for å bekrefte informasjonen de samlet inn, fulgte de opp familiene ett år etter studien. Det viste seg da at ungdommene som hadde en søster hadde klare fordeler.

En teori om hvorfor en søster kan være bra for tenåringer er at jenter har en tendens til å kommunisere mer enn gutter. Det kan gi en fordeler når det gjelder å snakke om problemer. Det er også mer vanlig for jenter å ta på seg omsorgsroller, noe som kan være nyttig i håndteringen av tenåringsproblemer.

Hvis du har en søster kan det altså være på sin plass å takke henne, til tross for at dere sannsynligvis har hatt en rekke uenigheter gjennom oppveksten.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!