Den gamle kvinnen ble forsøkt svindlet gjennom telefonen. Nå deler hun det geniale trikset sitt!

4557

Når 84 år gamle Birgitta Jonsson fikk en telefon fra en kvinne som ville ha sensitive opplysninger om bankkontoen hennes, fattet hun mistanke. Kvinnen utga seg for å være ansatt i banken, og sa hun trengte opplysningene for å forhindre at Birgittas konto ble hacket.

Men den gamle kvinnen ante umiddelbart ugler i mosen – og fikk plutselig en genial idé!

Istedet for å gi svindleren opplysningene hun ville ha, begynte Birgitta å late som hun var forvirret for å kaste bort personens tid. I mellomtiden anmeldte hun bedrageren, og publiserte telefonnummeret på internett, i håp om at politiet kunne spore opp vedkommende.

«Vi snakket i nesten en time. Til slutt ble hun lei og sa at jeg skulle få snakke med kollegaen hennes, Johan. Men jeg fortsatte, og de ble bare mer og mer irritert. De trodde vel de hadde kommet til en gammel kjerring som ikke visste hva hun holdt på med.» forteller Birgitta.

Til slutt så svindlerne seg slått, og la på. Telefonnummeret ble aldri sporet opp, men Birgitta klarte i det minste å kaste bort en del av tiden til svindlerne.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!