Foreldrene nekter å ta abort selv om fosteret er «misdannet». Men se hvordan sønnen ser ut 2 år senere!

53497

Å ønske sitt første barn velkommen til verden er noe av det mest utrolige man kan oppleve. Det forandrer alt.

Kjærligheten du føler er sterkere enn noe du noen gang har følt, og du får en ny mening med livet: sørge for at barnet ditt alltid har det godt.

Når Sara Heller og Chris Eidam ventet sitt første barn, var gleden stor. Men så kom bekymringene…

En ultralydundersøkelse viste at den lille gutten hadde et spesielt alvorlig tilfelle av leppeganespalte. Hos de fleste barn innebærer leppeganespalte et lite hakk i leppen – men hos lille Brody gikk hakket hele veien fra leppen til nesen.

«Legene spurte om vi ville beholde babyen.» forteller Chris.

Sara og Chris hadde ingen planer om å avslutte svangerskapet.

Sara sier at hun vil prøve å endre måten folk ser på leppeganespalte.

«Det er lov å være stolt av barnet sitt, uansett omstendigheter. Vi ville forandre normen for hvordan bilder av nyfødte barn skal se ut på Facebook og Instagram. Vi ville spre kunnskap om leppeganespalte.» sier mammaen.

Eksperter jobber fortsatt med å finne ut hvorfor leppeganespalte oppstår, men det er kjent at arvelighet spiller en rolle i ett av fem tilfeller.

Barn som blir født med denne tilstanden må gjennomgå flere operasjoner og behandlinger for å lære seg å snakke og spise.

Men etter å ha publisert et bilde av sønnen på Instagram, mottok Sara mange ubehagelige kommentarer.

«Hva er galt med ansiktet hans?!» var blant noen av kommentarene.

Sara forteller at hun ikke ble sjokkert over kommentarene, men at hun heller ikke var forberedt på å måtte forsvare sønnens utseende.

«Jeg bestemte meg for å opplyse istedet for å skape en konfrontasjon. Det håper jeg også at Brody vil gjøre i fremtiden. Jeg vil at han skal opplyse andre om tilstanden.» forteller hun.

En kveld, når Sara var på en restaurant med Brody og noen venninner, skjedde det noe veldig uventet. Når de var ferdig med å spise, kom servitøren med noe som lignet på en serviett som han la på bordet – men det viste seg å være en sjekk som var brettet sammen.

Sara åpnet forsiktig bretten, og så til sin store overraskelse at den var på 8000 kroner! – med teksten «Til ditt vakre barn.» påskrevet.

«Tårene trillet nedover kinnet mitt når jeg så dette. Lykken jeg følte i hjertet mitt var ubeskrivelig.» forteller Sara.

Den sjenerøse gaven var til stor hjelp for Sara og Chris, som slet med utgiftene tilknyttet Brodys behandlinger og operasjoner.

Takket være dyktige leger og kirurger blir Brodys tilstand stadig bedre.

Og den overraskende gesten fra servitøren utgjorde en stor forskjell for foreldrene, som ikke hadde all verden med penger.

Lille Brody er en skikkelig hjerteknuser, og er på alle måter som et helt vanlig barn. Han smiler, ler, leker og elsker foreldrene sine.

Verden kan være et mørkt og trist sted, men heldigvis finnes det mennesker som servitøren i denne historien.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!