Ny studie viser: Barn oppfører seg dårligst når de er med mødrene sine!

3431

Har du noen gang lagt merke til at barna dine oppfører seg litt bedre når du ikke er til stede? De fleste mødre har sannsynligvis det. Det er nemlig universalt kjent at barn oppfører seg dårligere når de er med sine mødre.

Det er kanskje vanskelig å se det for seg, men psykologer vet dette – og de vet nøyaktig hvorfor der er slik. Og det bør du også som forelder vite.

Så hvorfor er det slik?

Men mindre de har noen slags problemer i hjemmet, vet barna at hjemmet er det tryggeste stedet deres. Et sted for full tillit og kjærlighet – hvor de vet at du elsker dem uansett hva som skjer.

Når små barn er på skolen, bruker de mye energi på å begrense impulsene sine og følge regler. Men når de kommer hjem, er de som en ristet brusflaske man skrur av korken på – de eksploderer nærmest.

Verdens beste brownies oppskrift Verdens beste lasagne oppskrift

Men det er tross alt ikke deres feil. Det er utfordrende for de små hjernene deres å kontrollere oppførselen sin over flere timer. Så når de kommer hjem, hvor de vet at de er elsket. Hjem til personen som stoler mest på dem i hele verden – moren.

Da kan de omsider senke skuldrene og slappe av. Da kan de være akkurat som de er der og da, enten det er grinete, glad, høylytt, trøtt, eller rotete. De vet at moren elsker de uansett, selv om hun kanskje kan bli sint på dem.

Så hvis barnet ditt oppfører seg bedre når du ikke er til stede, gjør du noe riktig. Du har lært barnet å oppføre seg bra ute blant folk. Og viktigst av alt, barnet vet at han, eller hun, har en mor som elsker dem uansett hva.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!