19. juli 2024

Læreren Michael skaffet et spesielt skap til klasserommet. Årsaken er genial!

Til alle læreres store fortvilelse, har mobiltelefonene våre blitt en enorm del av hverdagen – spesielt for barn og ungdom. Det gjør at mange har fokuset på feil plass når de er på skolen.

Det stadig voksende problemet har nå fått et økende antall skoler til å sette inn tiltak for å redusere mobilbruken blant elevene – som for eksempel denne videregående skolen i Washington.

Michael Lee, en lærer ved skolen, la merke til at elevene ikke fulgte med i timene, og at resultatene deres ble dårligere. Han valgte derfor å ta saken i egne hender – og kjøpte et skap for å ha i klasserommet.

Skapet har plass til mobiltelefonene til alle elevene i klassen. De låses inn før en time starter, og elevene får telefonene sine tilbake etter timen. Og så langt har ingen av elevene klaget.

«Ingen har sagt til meg ‘Må jeg låse inn mobilen min?’. Istedet går de bare rett bort til skapet og låser de inn selv. Og siden har skolearbeidet i klassen blitt mye bedre. Det var det som var hele poenget med skapet.» forteller læreren.

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om tiltaket.

Del gjerne artikkelen hvis du også synes dette var en god idé!