Ny forskning viser: Døtre med masete mødre har større sannsynlighet for å bli suksessfulle!

131072

Til alle mødre der ute som har jenter, har vi fantastiske nyheter. En undersøkelse utført av University of Essex har fastslått at døtre som ofte blir maset på av mødrene sine, har større sannsynlighet for å bli suksessfulle.

Så alle påminnelsene du har gitt datteren din. Om å rydde og vaske rommet sitt, komme hjem til rett tid, ta ut av oppvaskmaskinen og gå ut med søppla. Alle diskusjonene, kranglene og alll masingen. Alt kommer altså, til tross for hvor slitsomt det har vært, til å være verdt strevet.

Undersøkelsen studerte livet til 15.000 jenter i alderen 13 og 14 år, over en periode på 6 år. Resultatet viste at jentene som hadde en hovedforelder (i de fleste tilfeller moren) som ofte maste om lekser, husarbeid og ansvar, hadde større sannsynlighet for å ta høyere utdanning og få godt betalte jobber.

Det var også mindre sannsynlig at de ble gravide i ung alder. En av de mest overraskende faktorene forskerne fant, var at barna lytter til foreldrene, selv når de tror de ikke gjør det.

«I mange tilfeller gjør vi det vi tror er best for oss, til tross for at det er mot våre foreldres vilje. Men uansett hvor hardt vi prøver å trosse foreldrene våre, er det høyst sannsynlig at de påvirker alle valgene våre, dog veldig subtilt.» sier Ericka G. Rascon-Ramirez, lederen av undersøkelsen.

Det foreldrene anser som normalt vil, i underbevisstheten, rotfeste seg i barna.

Forskningen viste også at «påtrengende» eller masete mødre kan redusere tenåringsgraviditet betraktelig.

Så hvis du har en datter og føler at du maser ofte, eller at datteren din aldri hører på hva du sier, bare fortsett. Bare unngå å si ting som «Hva var det jeg sa?», og ikke skryt av deg selv hvis barnet trosser rådene dine og ender opp med å gjøre noe galt. «Oppmuntrende» masing er veien å gå!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!