Ambulansearbeideren Kjell er lei av å se barn kollapse. Nå RASER han mot energidrikk-produsentene!

7272

Mange energidrikker som i dag markedsføres som nyttige, har faktisk en mørk bakside. Kjell Moberg, en svensk ambulansearbeider, har nå sett seg lei av de negative effektene disse drikkene har på unge barns helse.

De fleste energidrikkene inneholder store mengder koffein, som ikke er sunt for barn og ungdommer.

«Ofte er de så dårlige at familiemedlemmer tar kontakt med oss. Eller så tar de kontakt med oss selv, fordi de skjelver i hele kroppen. Også har vi også de akutte tilfellene, hvor de får kramper og plutselig mister bevisstheten.» forteller han til Aftonbladet.

Men han understreker at det ikke nødvendigvis er bare energidrikken i seg selv som er farlig. Aktivitetene man gjør er også en faktor. Det er ikke uvanlig at ungdommer drikker energidrikker for å holde seg våkne, slik at de kan spille dataspill og lignende lengre. Lite søvn, kombinert med høyt inntak av koffein, samt dårlig mat- og væskeinntak, vil til slutt få kroppen til å si stopp.

De fleste produsentene skriver på emballasjen at drikken ikke er anbefalt for personer under 15 år, men mange ignorerer denne advarselen.

«Jeg tror dessuten ikke at alle foreldre vet om barna deres drikker disse energidrikkene.» legger Kjell til.

Nå vil han gjøre offentligheten oppmerksom på risikoen, og han tar gjerne i mot hjelp til å spre budskapet.

Del artikkelen med vennene dine på Facebook!