I et åpent brev til barnabarna forteller han om barndommen sin. Nå deles brevet av tusener!

1292

Få ting ting er mer verdifulle enn den visdommen besteforeldre kan videreføre til sine barnebarn. De har selv vært både barn, ungdom og voksne, og har uendelig med erfaring de kan dele med barnebarna sine.

Denne bestefaren bestemte seg for å skrive et åpent brev til barnebarnet si, hvor han forteller om barndommen sin – et brev som nå går viralt:

«Vi prøvde så hardt å gjøre ting bedre for våre barn, at alt bare ble verre. Det ønsker jeg ikke for barnebarnet mitt. Jeg vil virkelig at du skal vite alt om arving av klær, hjemmelaget iskrem og middagsrester.

Jeg håper du lærer ydmykhet ved å bli ydmyket. Og at du lærer om ærlighet ved å bli løyet til. Jeg håper du lærer deg å re opp sengen, klippe plenen og vaske bilen selv. Og jeg håper virkelig ikke at noen gir deg en bil når dere fyller 16 år.

Og jeg mener det er bra om du får oppleve minst én gang at hunden eller katten din må avlives.

Jeg håper du får deg en blåveis av å slåss for noe du bryr deg om. Noe du tror på. Og jeg håper du må dele soverommet ditt med yngre søsken. Og det er helt greit om dere lager en grense på midten av rommet – men når de vil krype under dyna med deg etter et mareritt, håper jeg dere lar de.

Hvis du skal på kino og lillebror vil være med, håper jeg du lar ham bli med.

Jeg håper du må gå i oppoverbakke til skolen, og at du bor i en by der du kan gjøre det trygt. Og når det regner og du må ha skyss til skolen, håper jeg ikke du ber sjåføren om å stoppe noen kvartaler unna skolen, slik at de andre elevene kan se at du sitter på med noen så kjedelig som moren din.

Jeg håper at vennene dine erter deg den første gangen du blir forelsket. Og at du får smake såpe hvis du snakker stygt til foreldrene dine.

Jeg håper du slår deg, brenner deg på ovnen og fryser fast tungen til en lyktestolpe. Og jeg bryr meg ikke om du prøver å drikke øl – jeg håper bare at du ikke liker det.

Hvis en venn tilbyr deg dop, håper jeg du innser at han ikke er en ekte venn.

Jeg håper virkelig du tar deg tid til å sitte på verandaen med bestefaren din. Og dra på fisketur med onkel. Jeg håper du får føle både sorg og glede.

Dette er ting jeg ønsker for deg; tunge tider, skuffelse og sorg – men også hardt arbeid, glede og kjærlighet. For meg er dette den eneste måten å virkelig sette pris på livet på. Man må ha både det gode og det onde.

Send gjerne dette brevet til alle som betyr noe for deg. Og hvis jeg dør før deg, vit at jeg venter på deg i himmelen!»