Pleieren er lei av å høre at hun bare «tørker rumper». Så tar hun til motmæle og skriver DETTE!

547

Hjelpepleierne har en av de viktigste jobbene i samfunnet vårt. De tar vare på våre eldre, og vil sansynligvis også komme til å ta vare på deg når du blir gammel. Derfor er det så trist når de blir møtt med holdninger som dette.

Hjelpepleieren Sara Rodriguez Martinez bor og arbeider i den spanske byen Alcorcón utenfor Madrid. Hun så seg lei på nedsettende kommentarer om yrket hennes og skrev et facebookinnlegg som til nå har blitt lest av over 200 000 personer.

Dette skrev hun:

I dag fikk jeg høre at jeg «jobber med å tørke rumpe». Det er hverken første eller siste gangen jeg hører dette. Jeg føler derfor et behov for å forsvare yrket mitt og rope ut til verden hvor stolt jeg er av det.

Ja, mine damer og herrer: jeg er stolt over å tørke rumpe, klippe negler, kle på, dusje og ta vare på mennesker som ikke klarer å ta vare på seg selv. Men det er greit, la oss redusere det til «å tørke rumpe».

Jeg er ganske lei av de negative forestillingene knyttet til yrket mitt. Det er tydelig at det ikke er for alle. Jeg kunne f.eks. aldri hatt en jobb hvor jeg var nødt til å lyge, som en bankansatt eller noe sånt, selv om det er et høyt ansett yrke i motsetning til mitt.

De fleste av dere har nok aldri trengt noen til å tørke dere i rumpa, men dersom det skulle bli nødvendig kan jeg betrygge dere med at jeg, eller en av mine kollegaer, vil være der og hjelpe deg slik at du kan fortsette å leve livet ditt på best mulig måte.

Hva mener du er en viktig jobb for mennesker som deg og meg. Du trenger ikke å dele teksten, men vær så snill: ikke bruk uttrykket «tørke rumpe» med forakt, for en dag må kanskje noen gjøre det for deg og tro meg – du vil føle deg takknemlig!

Hilsen en «rumpetørker» 

Del gjerne teksten med vennene dine på Facebook, slik at flere kan få lese den!