Datteren døde bare 8 måneder gammel. Nå har foreldrene en viktig beskjed til alle andre!

712

Meagan Cospers datter Everlee rakk bare å bli 8 måneder gammel før hun gikk bort. Hun døde mens hun ventet på en levertransplantasjon. Men nå har moren en viktig beskjed til alle foreldre, i håp om at ingen skal måtte oppleve det hun har gjennomgått.

«Jeg vil ikke at Everlees død skal være forgjeves.» sier hun.

Everlee ble født i januar, men dessverre med gallegangsatresi – en misdannelse av gangene mellom lever og tarm. Begynnelsen på den lille jentas liv gikk ut på å dra frem og tilbake til sykehuset. Men etter at en operasjon ikke gikk som den skulle, ble Everlee satt på ventelisten for å få en ny lever transplantert – og fikk nytt håp.

«Everlee var en så glad og livlig baby, men jo lengre hun måtte vente, desto vanskeligere ble det for henne å smile og le.» forteller moren.

Ventelisten var lang, og Everlees tilstand ble stadig verre. Hun ble helt gul i huden, og leveren jobbet hardt for å henge med.

Men dessverre rakk ikke den lille jenta å få ny lever. Den 22. september sovnet hun inn, etter en tung kamp.

«Hun led så mye i løpet av det korte livet sitt, og vi håpet bare at hun skulle få en ny lever i tide.» sier den hjerteknuste moren.

Men etter det forferdelige tapet, var foreldre familie fast bestemt på at datterens død ikke skulle være forgjeves.

«Det var så hjerteskjærende å vise frem alle disse smertefulle bildene, men jeg bestemte meg for å gjøre det. Jeg skrev et innlegg på sosiale medier og ba alle om å dele det, slik at ingen flere barn må dø i vente på nye organer.» sier Meagan, og fortsetter:

«Vi har opplevd alle foreldres verste mareritt, men vi ønsker fortsatt at det skal komme noe godt ut av Everlees tragiske skjebne. Med en gang vi fikk vite at Everlee hadde sovnet inn, spurte vi om hva vi kunne gjøre for å donere bort organene hennes. For oss var det en selvfølge at vi skulle gjøre det, da hun selv døde på grunn av manglende donor.»

Men Everlees organer var så skadet at de dessverre ikke kunne doneres bort.

Nå oppfordrer Everlees foreldre alle som kan til å registrere seg som organdonor. Hvis flere velger å donere bort organene sine når de selv går bort, blir ventelistene mye kortere – og dermed kan flere liv reddes.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!