Ny forskning viser: keivhendte er smartere enn høyrehendte!

996

Er du en av de som foretrekker å skrive med venstrehånden istedet for høyre? Da kan det hende du er et skikkelig geni!

Ny forskning viser nemlig at keivhendte er flinkere enn høyrehendte. Ihvertfall på enkelte områder, som for eksempel når det gjelder å løse matematiske oppgaver.

Forskjellene på høyre- og venstrehendthet har lenge blitt diskutert. Noen hevder blant annet at venstrehendte dør tidligere, og at det er en sammenheng mellom venstrehendthet og kriminalitet. Men mange mener også at venstrehendte er mer intelligente.

Men nå har forskere oppdaget at den høyre halvdelen av hjernen er større hos venstrehendte.

Det gjør at ting som kognitive evner og persepsjon er bedre hos keivhendte. Hjernebjelken deres er også større. Det gjør at de behandler informasjon raskere, da koblingen mellom venstre og høyre hjernehalvdel er sterkere.

Nå, etter å ha gjennomført flere studier, har forskere kommet frem til at venstrehendte er flinkere i matematikk enn høyrehendte.

Det var IFL Science som gjennomførte studiene, som ble gjort på 2300 studenter.

Deltakerne skulle løse en rekke matematiske oppgaver, også skulle de oppgi hvilken hånd oftest bruker til ulike ting.

Etter testene ble det klart at de venstrehendte klarte å besvare de vanskeligste oppgavene best. På enklere matteoppgaver var det dog ikke store forskjeller, men de som oppga at de aldri brukte venstrehånden til noe, gjorde det desidert verst på prøvene.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!