Barna finner lommebok med flere tusen kroner. Nå blir de HYLLET i sosiale medier for reaksjonen!

698

De unge får gjerne skylden for alt som er feil med dagens samfunn. Slik har det alltid vært. Men om tar vi utgangspunkt i barna i denne historien ser ikke fremtiden så aller verst ut.

Det synet deler nok også amerikanske Nigel Drake. Han fikk nylig oppleve den oppvoksende generasjon på sitt aller beste.

For kort tid siden kom han hjem fra jobb og hadde det så travelt at han først ikke merket at lommeboken var borte.

«Først da jeg bar tingene mine inn fra bilen innså jeg at lommeboken var borte. Mest trolig hadde jeg mistet den et sted langs veien,» forteller Nigel til Liftable.

Han regnet med at han aldri kom til å få se den igjen, da lommeboken var proppfull av kontanter – nærmere bestemt 700 dollar (ca. 5700 kr).

Men Nigel hadde hellet med seg. 13 år gamle Haylie Wenke, hennes seks år gamle bror Regan og venninnen Ashley Dayton fikk nemlig øye på lommeboken i det de syklet forbi. I stedet for å bruke pengene på is og søtsaker gjorde barna det eneste riktige, de sprang opp og ringte på døra til Nigel.

Der ble de møtt av en automatisk svarer som fortalte dem at det ikke var noen hjemme for øyeblikket, men at de gjerne måtte legge igjen en beskjed.

«Vi har funnet lommeboken din på fortauet og vi tenkte vi skulle gi den tilbake til deg. Jeg kommer til å legge den her så ingen tar pengene dine,» svarte Haley og la fra seg lommeboken før hun igjen forsvant sammen med venninnen og lillebroren.

Da Nigel fikk se opptaket ble han voldsomt imponert.

«Jeg så videoen av de tre fantastiske ungene som bestemte seg for å gjøre det eneste rette. Det var veldig fint,» forteller han.

Nigel ønsket å komme i kontakt med barna slik at han kunne få takket dem personlig. Han la derfor ut videoen på Facebook i håp om at noen kunne hjelpe ham med å spore dem opp.

Heldigvis så en slektning av Haylie videoen.

«Det var ikke våre penger og vi trengte dem ikke, så vi ga tilbake lommeboken» forteller Haylie, og fortsetter: «Om du finner noe noen andre har mistet skal du alltid gi det tilbake.»

«Dette gir meg håp for fremtiden. Disse barna har blitt godt oppdratt,» sier Nigel.

For noen flotte unger! Se videoen under og del gjerne historien med vennene dine på Facebook!