18. juli 2024

Filippinsk gutt ser ut som en flamingo. Da tar den pensjonerte idrettsmannen saken i egne hender!

Legevitenskapen har kommet langt. Den kan utrette mirakler og endre livene til mennesker som sliter med grusomme handikapp.

Tim Tebow er en tidligere amerikansk fotball-spiller og en filantrop. Han er født på Filippinene hvor foreldrene hans arbeidet som misjonærer. I tenårene reiste han sammen med foreldrene sine til en avsidesliggende øy i den asiatiske øystaten. Der møtte han en gutt som het Sherwin. Sherwin hadde deformerte bein, noe som gjorde ham ute av stand til å utføre selv de enkleste gjøremål. Tim ble så grepet av møtet med den filippinske gutten at han senere opprettet et hjelpefond, «Tim Tebow foundation», som skulle hjelpe barn i samme situasjon.

Fondet har siden den gang hjulpet utallige barn med ulike handikapp. Tidligere i år fikk sykehuset Tebow CURE hospital på Filippinene inn en elleve år gammel gutt. Gutten, Aldrin, hadde en medfødt kneforskyving. Knærne bøyde seg motstatt vei, som hos en flamingo. Tim kunne ikke unngå å tenke på sin gamle venn Sherwin.

Aldrin levde med konstante smerter og kunne knapt stå oppreist. Han var også gjenstand for daglig mobbing på grunn av utseendet sitt. Det kom til et punkt hvor han ikke lenger så noen mening i tilværelsen.

Tim skjønte at noe måtte gjøres. Legene på Tebow CURE-sykehuset satte derfor opp en plan for Aldrin som skulle komme til å endre livet hans for alltid…

Aldrin måtte gjennom fire operasjoner. Se den utrolige forandringen i videoen under og del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!