Redningsdykkerne har gjort en fantastisk jobb. Nå er ALLE guttene reddet ut av grotten i Thailand!

518

I går gikk grottedramaet i Thailand inn i sin siste fase. 16 dager etter at en oversvømmelse i Tham Luang-grotten igangsatte en av tidenes mest krevende redningsaksjoner, kom endelig nyheten om at bergingsarbeidet var over.

En hel verden har fulgt med mens redningsdykkerne har forsøkt å få det thailandske fotballaget ut gjennom den oversvømte grotten. Tolv gutter i alderen 11-16 år, samt deres 25 år gamle trener, har vært innestengt helt siden monsumregnet avstengte dem fra omverdenen for mer enn to uker siden.

Nå kan thailandske myndigheter endelig bekrefte at alle guttene og treneren deres er reddet ut.

Redningsaksjonen har likevel ikke vært uten offer. Før helgen omkom en redningsdykker av oksygenmangel etter å ha levert forsyninger til de innestengte. Heldigvis døde han ikke forgjeves. På grunn av ham og andre heltemodige menn og kvinner, kan barna nå endelig puste fritt igjen.

Nå kan guttene igjen få møte familiene sine etter å ha vært innestengt helt siden 23. juni. Del gjerne den utrolige historien med vennene dine på Facebook!