Tvillingene veier bare 700 gram ved fødselen. Da tar legene fram bobleplasten og gjør alt de kan!

905

Premature fødsler er fødsler som skjer før uke 37 av svangerskapet. Slike fødsler blir gjerne forbundet med en rekke komplikasjoner, men i dag har legevitenskapen kommet så langt at disse barna har en nesten like stor sjanse som andre barn til å vokse opp og få normale liv.

Men da tvillingene Lewis og Logan Donnely fra Skottland kom til verden allerede i uke 25 så det lenge mørkt ut. Legene måtte komme opp med noe nytt skulle de klare å redde livene til de to små.

Moren deres, Lynn Hodgens Donnely, var blitt diagnostisert med en hormonforstyrrelse kalt polycystisk ovariesyndrom som innebar at kroppen produserte for mange mannlige hormoner. Dette gjorde det nær sagt umulig å få barn på naturlig måte. Hun og ektemanenn Tony bestemte seg derfor for å forsøke kunstig befruktning.

Prossedyren fungerte som den skulle, og Lynn ble gravid med tvillinger. Hun var overlykkelig.

«Det var helt surrealistisk,» forteller hun. «For første gang kunne jeg se den sagnomsuste streken på graviditetstesten.»

Men hun ble bekymret da hun i uke 20 begynte å få uforklarlige blødninger. Lynn ble lagt inn på sykehuset, hvor det ble foretatt diverse undersøkelser uten at de klarte å avdekke hva som var årsaken bak. Det så likevel ut til at tvillingene hadde det bra i mors mage.

I uke 23 kom de første veene. Legene sa at tvillingene ville ha liten sjanse til å overleve dersom de ble født på det tidspunktet. Men det gikk ikke mer enn to uker før fødselen var i gang, og Lewis og Logan kom til verden 25. februar 2015 – 15 uker før terminen!

De veide kun 700 gram ved fødselen. For at de ikke skulle bli for nedkjølte pakkete legene dem inn i bobleplast. På den måten var de i stand til å regulere temperaturen deres.

Noen uker etter fødselene måtte Logan hjerteoppereres. Lewis hadde på sin side pådratt seg meningitt og blodforgifting. Men på tross av all motgangen overlevde de to mirakelbabyene den tøffe starten på livet.

Seks uker etter fødselen fikk Lynn endelig lov til å holde tvillingene for aller første gang. Det skulle ta ytterligere to og en halv måned før de kunne forlate sykehuset. I dag har guttene det bra. Selv om de, som så mange andre fortidligfødte, henger litt bak andre jevnaldrende, er de sunne og friske.

Heldigvis gikk det bra med de to. Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!