Bussjåføren fant en gjenglemt lommebok på gata. Men når han åpnet den fikk han SJOKK!

3519

Mark Trocchio er bussjåfør i Boston. Han hadde nettopp startet i ny jobb og ønsket, av personlige årsaker, å holde en lav profil. Det viste seg derimot å være letter sagt enn gjort.

Mark skulle inn på en kafé for å kjøpe dagens første kaffekopp da han oppdaget ei veske som lå forlatt på asfalten. I veska lå det 8000 dollar, noe som tilsvarer 65000 norske kroner! I tillegg til pengene fant han flere flybilletter og kredittkort.

Han kunne lett ha stukket av med pengene, men gjorde ikke det. I stedet lette han rundt i veska for å finne ut hvem den kunne tilhøre.

Mark tenkte at eieren kanskje befant seg inne i kaféen. Han så en kvinne som satt i hjørnet og gråt med to tenåringer rundt seg som forsøkte å trøste henne så godt de kunne. Da Mark ropte opp navnet som sto på kredittkortet snudde kvinnen seg, og han visste da at vesken var hennes.

Kvinnen het Tina og kom selv opprinnelig fra Boston, men bodde nå i Georgia. Hun og familien var for øyeblikket på besøk i byen. Pengene hadde hun spart siden barna var små slik at de skulle få se byen hun vokste opp i.

Tina nærmest bønnfalte Mark om å få gi ham en belønning, men Mark ville ikke ha noe av det.

Tina fikk med seg navnet på busselskapet hvor Mark arbeidet, og hun bestemte seg for å ringe sjefen hans. Det var slik hun fikk greie på Marks bakgrunn, noe som gjorde den gode gjerningen kanskje enda mer betydningsfull.

Mark har nemlig en fortid som rusmibruker. Etter at soldatkarieren tok slutt begynte han med et omfattende alkohol- og narkotikamisbruk, men har nå vært rusfri i sju år.

«Det er ikke så lenge siden jeg bare ville ha tatt veska uten å mukke,» forteller han, «men den tiden er forbi. Jeg har kommet meg videre i livet.»

Så bra at det fremdeles finnes ærlige folk der ute! Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!