Legene gir den kreftsyke jenta ti måneder igjen å leve. Så gjør familien et hjerteskjærende funn!

2304

Seks år gamle Elena Desserich fra Wyoming i USA var som andre seksåringer. Hun elsket å male, leke og lese, og drømte om å bli lærer og om å få egne barn når hun en gang ble stor. Men så kom den tunge beskjeden: Elena hadde en tumor i hjernen. Legene ga henne knappe ti måneder igjen å leve.

I stedet for å legge seg ned og gråte bestemte foreldrene seg for å gjøre det meste ut av den lille tiden som var igjen. Hver dag gjorde de noe spesielt sammen med Elena og lillesøsteren Gracie.

De fryktet at Gracie ikke skulle huske søsteren, så de begynte å skrive en dagbok om Elena som hun kunne lese når hun ble eldre.

Etterhvert som tiden gikk, ble Elena gradvis verre. Hun mistet tilslutt taleevnen og ble nesten helt lam i kroppen.

1. august 2007 døde hun.

Ingenting kunne forberede familien på den smerten de nå opplevde. Selv om de hele tiden visste hva som ville skje, kom det likevel som et sjokk.

Det de ikke visste var at Elena hadde forberedt seg på å dø på sin egen måte.

I dagene etter Elenas bortgang begynte familien å finne lapper rundt om i huset. På lappene hadde Elena skrevet hvor mye hun elsket familien sin. Små papirlapper dukket opp i cd-etui, bøker, i esken med julepynt og i diverse skap.

Hver lapp var ulik den forrige. På en kunne det stå: «Jeg elsker deg», på en annen var det tegninger av hjerter og blomster.

«Hun var klok ut til fingerspissene. Jeg hater tanken på at hun visste at hun var døende, men jeg tror hun gjorde det,» sier faren, Keith Desserich, til Daily Mail.

Elena hadde til og med gjemt små notiser hjemme hos slektninger, og snart hadde de samlet flere hundretalls lapper. De var små påminnelser om jenta som ikke lenger var i live, men som likevel ikke var helt borte.

«Jeg tror det var hennes måte å fortelle oss at alt kom til å gå bra. Hver gang vi finner en lapp er det som å få en klem,» sier moren Brooke.

To år etter Elenas død bestemte foreldrene seg for å gi ut en bok som en hyllest til sin datter. Boken inneholder alle lappene – forutenom to, som foreldrene bærer med seg til enhver tid. Alle inntektene går til forskning som tar sikte på å finne en kur mot kreft.

Del den rørende historien med vennene dine på Facebook!