Legene forbereder foreldrene på at datteren deres kommer til å dø snart. Så skjer det et mirakel!

1013

Da Abby Furco ble diagnostisert med leukemi i 2011 – kun fire år gammel – ga legene henne 20 prosent sjanse for å overleve.

«Vi var helt knust,» forteller faren Patty. «Det de egentlig sa var at hun kom til å dø.»

Men foreldrene ga ikke opp av den grunn. De neste seks årene gjorde familien alt de kunne for å gi Abby et så godt liv som mulig, samtidig som de forsøkte å bekjempe den grufulle sykdommen.

Abby gikk gjennom en krevende periode med beinmargstransplantasjon, intensiv cellegiftbehandling og strålebehandling.

«Vi overøste henne med kjærlighet. Vi visste jo ikke hvor lenge vi fikk beholde henne hos oss,» forteller Patty. «Det var tidspunkt hvor vi var i tvil om hvorvidt hun kom til å overleve eller ikke. Vi kunne bare se på mens hun kjempet for å bli bedre.»

I 2013 skjedde det et gjennombrudd. Abby fullførte behandlingen, og i ett år var hun som andre barn. Hun gikk på skolen, spilte fotball og ble med i speidern.

Men kreften kom tilbake, denne gangen mye verre enn tidligere.

«Hun ble helt sengeliggende. Enhver minste bevegelse gjorde vondt og hun snakket neste ikke lengre,» forteller Patty.

I februar 2015 måtte Abby gjennom nok en beinmargstransplantasjon. Operasjonen var ingen suksess og kroppen begynte snart å støte fra seg den nye beinmargen. En måned senere sviktet nyrene, og den da ti år gamle jenta ble lagt inn på intensiven og koblet til et dialyseapparat.

«Doktoren sa at det var på tide å gi slipp. Hun var bare våken en time i døgnet og vi begynte å forberede oss på det verste,» forteller Patty.

Abby ble lagt inn på et hospits, og besteforeldrene kom for å ta farvel med den lille jenta. Foreldrene planla begravelsen hennes. De hadde allerede valgt kiste og hvilken musikk som skulle spilles, men så skjedde mirakelet.

«Hun sa at hun hadde så mye å leve for,» sier faren. «Vi kunne ikke tro det som skjedde. I løpet av dager, uker og måneder ble hun stadig bedre. Hun ble sterkere og begynte å gå igjen. Det var et mirakel.»

Legene hadde ingen forklaring på hvorfor Abby plutselig skulle bli bedre. Det fantes ingen medisinsk forklaring på det som nå skjedde.

«Da vi begynte å avslutte behandlingen og vi begrenset medisinbruken, begynte hun å bli bedre av seg selv,» forteller Abbys lege, Jacob Wessler.

I dag er Abby i remisjon – sykdommen er i tilbakegang. Hun tar stereoidebehandling to ganger om dagen, og selv om framtiden fortsett er usikker har foreldrene fått et nytt håp.

«Vi så henne dø, for så å komme tilbake igjen,» forteller Patty. «Vi er positive til fremtiden.»

Det gjelder å ikke miste håpet – mirakler kan skje. Se videoen under og del gjerne historien med vennene dine på Facebook!