1-åringen ble funnet forlatt i stort, tomt hus. Ti år senere ønsker moren å kontakte henne!

1630

For ti år siden, i den russiske byen Yaroslavl, forlot en mor sin ett år gamle datter i et tomt hus. Etter en uke fant naboene barnet utsultet, dehydrert og kald. Hadde hun ligget der særlig lenger ville hun med stor sannsynlighet vært død. Nå ønsker moren å ta opp igjen kontakten.

Naboene hadde hørt barnegråt i flere dager, men det var først etter en uke at de bestemte seg for å undersøke hvor lyden kom fra. Forlatt i et tomt og kaldt hus fant de Liza Verbitskaya. Hun ble tatt med til sykehuset hvor legene fant ut at hun, i tillegg til å være underernært og kraftig dehydrert, hadde et brudd i hoften.

Liza skulle egentlig plasseres på et barnehjem, men ble istedet adoptert av en kvinne som fant henne på sykehuset. Inna Nika satt og våket over sin syke sønn da hun hørte Liza som gråt i naborommet. Fra da av begynte hun å besøke henne hver dag. Hun hadde med seg klær, mat og leker som hun ga til Liza, og det endte med at hun adopterte den lille jenta.

Liza utviklet seg tregere enn andre barn. Den tøffe starten hadde satt sine spor, men Inna ønsket å gi henne alt hun måtte trenge og hun meldte henne derfor på dansetimer.

Dansen gjorde at Liza utviklet seg mentalt, så vel som fysisk. Hun blomstret og ble etterhvert det man kan kalle et lykkelig barn.

Det var et «problem» til: Liza var av sigøynerslekt og var derfor mørkere enn det som var normalt i Yaroslavl. Hun ble ertet på skolen og hun tiltrakk seg mye oppmerksomhet hver gang hun var utenfor huset.

Men Liza brydde seg ikke om hva andre måtte mene om henne. Hun skammet seg ikke over opphavet sitt.

«Da hun var liten sa jeg til henne, ´vær forberedt på at folk vil komme til å se litt ekstra på deg,`» forteller Inna.

I dag oppnår Liza stor suksess som barnemodell. Hun har allerede rukket å bli kjent i hjemlandet, og har vært mye i mediene. Mange russere har sett henne på TV, også hennes biologiske mor som nå ønsker å få møte datteren som hun forlot for ti år siden. Hun kontaktet Liza og sa hun hadde rett til å få se henne, men hun var ikke i stand til å gi noen god forklaring på hvorfor hun hadde lagt henne igjen for å dø, og alle henvendelsene har blitt avvist av Liza og familien.

På tross av en vanskelig start ser ting nå ut til å gå bra for Liza. Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!