Plutselig blir jenta lammet i hele kroppen. Nå advarer moren andre foreldre mot dette LIVSFARLIGE krypet!

2906

De fleste forbinder sommeren med sol, varme, bading og andre hyggelige aktiviteter, men sommeren er også høytid for noe annet, mindre hyggelig. Jeg tenker selvfølgelig på flåtten – et blodsugende utøy som sprer sykdom til barn og voksne rundt om i det ganske land.

Det er kanskje ikke alle som vet hvor farlig flåtten faktisk kan være. Selv om symptomene ikke alltid er så tydelige, har flåtten potensiale til å gjøre stor skade. Dette oppdaget Jessica Griffin da hun en morgen fant datteren sin helt lammet i senga.

Jessica advarer nå andre foreldre og ber dem sjekke barna nøye for flått i sommer.

Selv glemmer hun aldri den morgenen datteren Kailyn våknet og ikke var i stand til å gå. Den lille jenta slet også med å prate.

Jessica tok datteren med seg til sykehuset hvor legene tok blodprøver og en CT-skann av hjernen hennes. Etterhvert ble hun diagnostisert med flåttlammelse.

Når flåtten biter mennesker og dyr injiserer den først spytt. Immunforsvaret hos enkelte vil reagere negativt på dette noe som kan føre til lammelse og i verste fall død. Risikoen er størst dersom flåtten sitter på hodet eller nær ryggraden.

Kaylin ble lagt inn på sykehuset og holdt under observasjonen. Foreldrene var naturlignok helt fra seg av bekymring.

Heldigvis gikk det bra og Kaylin ble gradvis bedre. I ettertid har Jessica valgt å dele den dramatiske historien med andre foreldre.

«Sjekk barna dine for flåttbitt, det er vanligere hos barn enn voksne,» skriver hun.

Responsen har vært enorm.

Mange foreldre har fortalt om hvordan de har funnet flått på barna sine. Enkelte har også delt skrekkhistorier hvor ungene har blitt lammet og nesten dødd.

«Dette virker å skje ofte,» forteller Jessica. «Vi fikk oppleve det på nært hold. Sørg for at du sjekker barna dine grundig.»

Symptomer på flåttlammelse:

  • Symptomene oppstår vanligvis etter 2-7 dager og starter med svekkelser i beina, som senere går over i lammelser.
  • Lammelsene sprer seg til overkroppen, armene og hodet iløpet av noen få timer og kan lede til oksygenmangel og død.
  • Flåttlammelse er sjeldent hos mennesker og rammer for det meste barn under 10 år.

Vær forsiktige i sommer og del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!