Pappaen legger igjen barnesetet hjemme. Så krasjer han bilen og deler sin 6 år gamle datter i to!

1954

Seks år gamle Samantha Swartwout satt i baksetet da faren mistet kontrollen over bilen og kjørte inn i et tre. Nå advarer moren andre foreldre fra å gjøre den samme feilen.

Ulykken hadde ikke behøvd å bli så alvorlig i og med at alle var festet med sikkerhetsbelte, men faren hadde klart å glemme igjen barnesetet, og Samatha var derfor kun festet på «vanlig» måte. Dette resulterte i at Samantha gled ut av skulderselen og var kun festet over magen da ulykken inntraff.

Beltet hadde i tillegg snudd seg slik at det ikke lenger lå flatt. Da bilen traff treet ble Samatha kastet framover med voldsom kraft. Beltet skar seg gjennom huden og musklene og delte nesten den lille jenta i to.

Ambulansepersonalet som kom til ulykkesstedet ble møtt av et grusomt syn. Tarmene tøt ut, og de var sikre på at hun ikke kom til å overleve. Men sammen med legene klarte de heldigvis å redde livet til vesle Samatha.

Kirurgene fikk sydd igjen magen og surret bandasje rundt overkroppen hennes slik at såret kunne leges.

Samantha kom seg fort og var ute av sykehuset bare tre uker etter ulykken. Men sjokket sitter nok i lenger enn de fysiske sårene. Hun har ofte mareritt om nettene og er redd for å være alene. Samantha må også gjennom nok en operasjon. Såret hindrer henne fra å delta i de samme aktivitetene som andre seksåringer, og hun lurer på om hun noengang vil bli et «vanlig» barn igjen.

Hadde Samantha sittet i barnesetet ville hun mest sannsynlig ha unsluppet med lettere skader. Moren, Shelley, har nå valgt å gå ut med historien for å advare andre foreldre fra å gjøre samme feilen:

«Husk alltid barnesetet, og sørg bestandig for at beltet er festet på rett måte.»

Vi håper det går bra med Samantha. Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!