Bygningsarbeiderne river skorsteinen i et gammelt hus. Da finner de en beskjed fra 1943!

1576

Jeg har alltid sett sjarmen i å dra på loppemarked. Det er noe givende ved å bare rusle rundt i noen timer og se på gamle skatter.

Man vet liksom aldri hva man finner. Det kan være mye gammelt skrot, men også noen verdifulle skatter. Det trenger ikke nødvendigvis å være noe dyrt. Ting kan ha andre verdier. Som for eksempel gjenstander som vekker minner fra gamle dager.

Men man trenger ikke nødvendigvis å dra på loppemarked og bruktbutikker for å finne slike ting. Ofte finner man skjulte skatter der man minst venter det. Det var akkurat det disse bygningsarbeiderne gjorde da de skulle renovere et gammelt hus i Caversham i England.

Det var et helt vanlig oppdrag. Lewis Shaw og kollegene hans skulle, som de har gjort så mange ganger før, renovere et gammelt hus. Men da de rev skorstenspipen, fikk de seg en stor overraskelse.

«Vi finner ofte gamle aviser, fyrstikkesker og sigarettpakker. Men ingenting som dette.» sier Lewis om det utrolige funnet.

Lewis og de andre kunne ikke tro sine egne øyne. I skorsteinen fant de et gammel brev – i perfekt stand.

Lewis brettet ut brevet og innså fort at håndskriften tilhørte et barn. Og da han begynte å lese, ble han enda mer fascinert…

Brevet viste seg å være en ønskeliste til julenissen, skrevet av en ung gutt i 1943. Men det var ikke en hvilken som helst ønskeliste.

«Å lese dette har gjort meg klar over hvor utakknemlige vi er i dag. I dag krever barn å få elektronikk fra julenissen, men det lille David ønsket seg var en bok, fargestifter, lekesoldater, tøffler, et slips og andre små leker.» skriver Lewis på Facebook.

Brevet, som ble skrevet for over 70 år siden, gir et innblikk i hvordan ting var før – og hvordan tiden har forandret seg.

Men historien sluttet ikke der. Etter at Lewis og kollegene fortalte om funnet på Facebook, spredte historien seg raskt. Og til slutt nådde den frem til gutten som skrev ønskelisten – og han kontaktet bygningsarbeiderne.

Tenk så utrolig det må være å få gjenoppleve et så gammelt minne. Bygningsarbeiderne sørget også for at David fikk det han ønsket seg i 1943. Etter så mange år fikk historien omsider den slutten den skulle ha!

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om hendelsen.

Del gjerne historien med dine venner på Facebook!