Foreldrene blir nødt til å forlate den nyfødte gutten på sykehuset. Men så rykker politiet inn!

2385

Alle kommende foreldre håper at fødselen skal gå bra – at barnet er friskt og at mor og far kan fokusere på å bli kjent med den nyfødte, men slik er det ikke alltid.

Politidamen Melissa Winch ble tvunget til å forløse før tiden da hennes sønn valgte å komme ut i uke 29. Dette ble starten på en tøff periode for den vesle familien.

Den nyfødte gutten, som fikk navnet Axel, svevde lenge mellom liv og død. Han veide bare 1,2 kg, og det var lenge stor sjanse for at han kom til å ende opp blind, døv og med skjelettproblemer.

Men Axel hadde, tross sin unge alder, mange helter som passet på ham.

Legene kunne ikke finne ut av hva som var galt, og han døde bokstavelig talt flere ganger i morens armer, for så å på mirakuløst vis bli brakt tilbake til live igjen. Det var et mirakel at han klarte å overleve gang på gang.

Mot alle odds klarte Axel å holde ut, men kampen var langt fra over. Han måtte fortsette å være på sykehuset i lang tid ennå. Foreldrene var der ved hans side. I flere uker lå de og våket over den lille, men tilslutt tvang økonomien dem tilbake på jobb.

Hvem skulle passe på Axel mens foreldrene var borte?

Foreldrene kunne ikke utstå tanken på å etterlate seg Axel på sykehuset. Men det var hjelp å få.

Melissa var politi, og ektemannen Adam hadde vært det. Og så snart Melissas avdelig fikk høre om kampen som utspant seg på sykehuset, bestemte de seg for å gjøre noe.

De satte opp noe de kalte for «kose-skjema», som var en liste hvor politimennene kunne skrive seg opp for å tilbringe tid sammen med Axel på sykehuset.

Omkring 20 politimenn skrev seg opp i den tiden foreldrene var borte. De leste og sang for ham, og han sovnet ofte i favnen deres.

«Politifolkene fikk mye ut av det. Jeg tror det var bra for den mentale helsen,» forteller Mike Pitrusu, helse- og velværeansvarlig hos politiet.

Politiavdelingen nøyde seg ikke med dette. De gikk også sammen og samlet inn penger til de nybakte foreldrene.

«Det har betydd så utrolig mye for oss,» forteller Adam.

Etter noen måneder kunne Axel endelig forlate sykehuset. Han kunne da se, og hadde fått tilbake mye av hørselen. Han blir sterkere og sterkere for hver dag som går.

«Flere leger og sykepleiere har sagt `Det er et mirakel at den ungen fremdeles er i live.´ Han er en fighter,» skriver Adam på nettsiden GoFundMe.

Det er så utrolig flott å se venner og kollegaer komme sammen for å ta vare på de rundt seg. Del gjerne historien med vennene dine på Facebook dersom du er enig!