Sliter du med å bli kvitt de ekstra kiloene? Ikke fortvil – ingefær kan hjelpe deg ned i vekt!

3299

Ingefær har i uminnelige tider blitt brukt som krydder, så vel som medisin, og nå ser det også ut til at den kan hjelpe deg med å bli kvitt de ekstra kiloene!

I tillegg til å smake godt, er ingefær noe av det sunneste du kan spise. Ingefær er populært som te, og kan faktisk være slankende, i tillegg til en hel del andre ting. I denne artikkelen gir vi deg seks gode grunner til å spise ingefær.

 

    • Ingefær styrker immunforsvaret

Ingefær inneholder store mengder antioksidanter og virker dessuten antiinflammatorisk. Ingefær er derfor veldig bra for deg ønsker å styrke immunforsvaret og holde deg frisk. Men det er for sent å starte etter at du først har blitt syk. Spis ingefær kontinuerlig, så holder du deg frisk!

 

  • Ingefær beroligger magen

Ingefær er bra for fordøyelsen. Det stimulerer tarmene og øker produksjonen av enzymer som bryter ned maten. Roten kan dessuten virke lindrende på oppblåst mage og forstoppelse.

  • Lindrer muskel- og leddsmerter

Ifølge en studie fra Universitetet i Georgia kan et daglig inntak av ingefær lindre muskel- og leddsmerter med opp til 25 prosent. Best resultat oppnår du av å spise/drikke ingefær på tom mage om morgenen.

    • Lindrer menssmerter

Ingefær kan også virke lindrende på menssmerter. I en studie fikk 150 kvinner ingefærpulver under mensturasjonen og det viste seg å ha samme effekt som legemiddelet ibuprofen.

  • Ingefær øker forbrenningen

Ingefær kan hjelpe deg med å gå ned i vekt. Dette forutsetter likevel at du spiser mindre enn du forbrenner. Men ingefær bidrar til å øke kroppens varmeproduksjon slik at brenner flere kalorier og raskere går ned i vekt.

Dersom du ikke allerede spiser ingefær, anbefaler vi at du starter med det samme! Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!