20-åringen dør av leukemi. Så finner man avskjedsbrevet hans – og det er noe alle bør lese!

1683

Kanskje er det når man vet at livet nærmer seg slutten at man innser hva som er viktig her i livet.

Pablo Ráez fra Marbella i Spania var en glad gutt. Han elsket å holde seg i form og være ute i naturen. Men 26. mars 2015, da han var 18 år, gammel fikk han den tunge beskjeden fra legene: han hadde fått kreft.

Dette skulle bli starten på et mareritt for Pablo. Han måtte gjennom en knallhard cellegift-kur, i tillegg til beinmargstransplantasjon. Sykehuset ble hans andre hjem. Og det så ut som om ting var i ferd med å bedre seg. Kreften holdt på å slippe taket! 18-åringen begynte nå å drømme om å vende tilbake til sitt gamle liv; til familien og kjæresten Andrea.

Han var lykkelig i ti måneder før kreften igjen vendte tilbake. Pablo ble tvunget til å gjennomgå den samme tøffe behandlingen som forrige gang, men denne gangen var det verre å finne en passende beinmargsdonor.

Han startet en facebook-kampanje for å forsøke å hjelpe seg selv og andre i samme situasjon. Målet var å finne beinmargsdonorer over hele Spania, og samtidig øke bevisstheten rundt problemet. Han klarte å nå begge disse målene. Men etter en misslykket transplantasjon i oktober 2016 ender kampen for Pablo, og han dør på nyåret 2017.

Men kampanjen fortsatte å rulle, og snart har han over en halv million følgere på instagram. Før han døde rakk han også å publisere en tekst på instagram som nå spres over hele verden:

«Det er noe jeg vil dele med dere. Vi lever i en verden der vi belønnes for hvor lenge vi jobber. Dette betyr at livene våre styres av tid. Vi lever som slaver i dette systemet. Sakte, men sikkert ødelegger vi planeten vår. Polisene smelter, vi forbruker uten kontroll; vi skaper krig og elendighet og dreper hverandre. Og alt dette gjør vi for penger!

Vi er ikke fornøyde med det vi har, men vil hele tiden ha mer. Livet burde ha vært levd enklere: i et samfunn som virkelig tar vare på menneskene og planeten vår. Vi må lære oss hva som er viktig. Vi må elske mer, både oss selv og andre.

La oss alle le litt mer, la oss klemme mer; la oss være mer fredelige og heller strebe etter å bli den beste versjonen av oss selv. La oss være taknemmelige for at vi lever og at vi får våkne opp hver morgen til en ny dag.»

Pablo skulle hedres av sin hjemby for arbeidet sitt, men han døde før han rakk å få utmerkelsen. Hans arbeid lever likevel videre, og er til stor hjelp leukemisyke over hele Spania.

Det finnes langt viktigere ting i livet enn penger. Av og til trenger vi å bli minnet på dette. Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!