13. juli 2024

Tvillingene ble født med en uvanlig sykdom. Da sier storebroren noe som får mammaen til å måpe!

Mammaen Robin Pownall var, som de aller fleste, overlykkelig over å endelig kunne ønske barna sine velkommen til verden. Hun hadde en gutt fra før, men denne gangen var det tvillinger som skulle få se dagens lys.

Tvillingene Santino og Giovanni ble født 14. oktober i fjor, dog noe for tidlig. Der og da konstaterte legene med at det ikke var noe galt med tvillingene. Men etter en stund kom de med en nyhet som rystet familien.

Tvillingene hadde en uvalig sykdom: Kronisk granulomatøs sykdom – en genetisk imumunsviktsykdom.

En benmargstransplantasjon kunne løse problemet, men verket moren eller faren passet.

Da stilte tvillingenes storebror, 4-årige Michael, opp.

Michael var bare 4 år gammel, men full av mot. Foreldrene var imidlertid tvilsomme og lurte på om han visste hva det innbar å være donor.

Michael selv var veldig interessert i å gjennomføre donasjonen, og var overlykkelig da han fikk komme på sykehuset for å sjekke om han var en passende donor.

«Vi spurte ham: ‘Vil du virkelig gjøre dette? Du trenger ikke å gjøre det hvis du er redd.’.» forteller moren til Washington Post, og fortsetter:

«En del av meg sa: ‘Han er bare 4 år gammel. Kanskje han ikke forstår hva som foregår.’. Men det gjorde han, og han var virkelig med på det. Vi presset han på ingen måte til å gjøre dette. Han var helt med på det, og glad for det. Det er fantastisk, og han er så stolt av det. Han er virkelig en modig liten gutt.»

Til tross for advarslene ville Michael gjennomføre donasjonen. Han dro på sykehuset, gjennomgikk prosedyren og våknet litt senere, ikke så altfor sliten.

Giovanni og Santino viser ikke lenger noen tegn til sykdommen, og det kan de takke sin modige storebror for. Michael skjønte at han hadde muligheten til å forandre brødrenes liv til det bedre, og så ikke noe annet alternativ enn å handle.

Se nyhetsreportasjen om den modige gutten nedenfor.

Del gjerne historien med dine venner på Facebook!