Hun ble historisk da hun fikk SYV barn på en gang. Slik ser de ut nå, 20 år senere!

6297

1997 var et veldig spesielt år for McCaughey-familien fra Iowa i USA. Bobbi McCaughey klarte noe ingen andre hadde klart før.

Selv om Bobbi og Kenny McCaughey hadde en datter, Mikayla, fra før, bestemte de seg for å få flere barn.

Men på grunn av en defekt hypofose – en hormonkjertel i hjernen som stimulerer eggløsning – fikk Bobbi en fruktbarhetsmedisin kalt Metrodin. Medisinen virket langt bedre enn forventet, og plutselig var Bobbi gravid med 7 barn!

Men svangerskapet medførte seg mange risikoer.

Bobbi måtte ligge på sykehuset fra den 9. uken av svangerskapet. Hun måtte unngå alle unødvendige bevegelser, slik at fødselen ikke ble igangsatt en måned før det var klart for keisersnitt.

Men til tross for farene, ble Kenny, Kelsey, Natalie, Brandon og Joel født friske og raske. De to siste, Alexis og Nathan, ble født med funksjonshemminger.

Den vellykkede fødselen av syvlingene var den første av sitt slag. Takket være mye oppmerksomhet fra media og mange donasjoner fra fremmede, fikk barna en komfortabel start på livet. Familien ble tildelt et stort hus av delstaten Iowa, en minibuss, ett års forbruk av makaroni og ost, to års forbruk av bleier, og en gratis tur for hele familien til Disneyland.

Men å oppdra 8 barn på en gang er ingen enkel oppgave. På det meste byttet familien 150-170 bleier i uken. Utfordringene var mange og krevende, frem til barna lærte seg å gå på do selv.

Nå er det over 20 år siden den unike søskenflokken ble født, og de har virkelig blomstret.

«Minnene, gledene og sorgen…Alt som har ført oss hit vi er i dag. Det er noe helt spesielt.» forteller Bobbi.

«Det kommer til å bli en ganske dramatisk endring når de alle flytter ut.»

Kenny ønsker å bli sivilingeniør, Joel vil studere teknologi, Nathan har en stor interesse for vitenskap, og Brandon vil bli soldat.

Jentene derimot, har andre karrierer i sikte. Kelsey studerer musikk, og Alexis og Natalie vil bli lærere.

Det er så fint å se at alt gikk bra, til tross for alle farene svangerskapet kunne ha medført.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!