23. juni 2024

Ingen ser hva som står på den hjemløse mannens skilt. Men når det er for sent angrer de umiddelbart!

Når man sitter bak rattet skal man alltid være oppmerksom på alt som skjer rundt seg. Men i en verden hvor mobiltelefoner stadig blir viktigere, havner den oppmerksomheten ofte på feil sted.

I områder med skoler og barnehager er det spesielt viktig å holde øynene på veien.

Med det i tankene bestemte politiet i Bethesda i Maryland seg for ta et skikkelig oppgjør med sjåfører som bruker mobiltelefonen bak rattet. Og metoden de brukte var ingen forberedt på…

En morgen ble bilistene i Bethesda møtt av en hjemløs mann i veikanten. Han hadde kledd seg i varme klær, og i hendene hadde han et skilt med noen viktige ord på. Men når bilistene løftet blikket fra telefonene sine for å lese hva det stod, var det allerede for sent.

På skiltet hadde mannen skrevet:

«Jeg er ikke hjemløs. Jeg er politi i Montgomery County som leter etter brudd på mobilforbudet.»

Det var en såkalt «sting operation». Politimannen hadde kledd seg ut som en hjemløs mann for å ta mobilbrukerne på fersken.

Den utkledde politimannen var utstyrt med en trådløs mikrofon, slik at han kunne varsle kollegene sine, som hadde kontroll lengre bortover veien, om folk som brukte mobiltelefonen bak rattet.

Tiltaket ble satt i gang i forbindelse med skolestart, da det ble stadig flere barn og ungdommer i området. I alt ble det gitt 31 bøter og 9 advarsler til folk som brukte mobiltelefonen mens de kjørte.

Noen bilister ble irritert av politiets luretriks, mens andre skjønte hva det handlet om: trafikksikkerhet.

Nedenfor kan du se en nyhetsreportasje om hendelsen.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!