Datteren straffes når hun slår klassekameraten. Men morens reaksjon sender rektor i skammekroken!

2007

En amerikansk mor fikk beskjed fra skolen om at hennes datter hadde slått en annen elev. Det de glemte å fortelle var at gutten hadde forsøkt å åpne bh-en hennes. Morens svar sjokkerer alle!

Kvinnen var på jobb som sykepleier på akuttmotaket da skolen ringte og fortalte hva som hadde skjedd. Om de ikke fortalte hele historien, så fikk de ihvertfall fram den delen hvor datteren, angivelig uprovosert, skal ha gått til angrep på klassekammeraten.

På sin egen hjemmeside har moren gitt et referat fra samtalen på rektors kontor, hvor også hennes datter, gutten og hans familie, en mannlig lærer og datterens klasseforstander befant seg. Her er hva som ble sagt:

Rektoren starter med å introduserer seg selv, og sier at det var bra hun kunne komme. Moren unnskylder sin forsinkede ankomst med at det var mye å gjøre på akutten, noe som ser ut til å gjøre rektoren litt brydd. Han forteller videre hva som har skjedd: at datteren hadde slått gutten to ganger i ansiktet etter at han flere ganger hadde forsøkt å kneppe opp bh-en hennes.

Moren: «Javel? Og nå vil dere vite om jeg ønsker å annmelde ham for seksuell trakassering eller ikke? Eller om jeg også kommer til å anmelde skolen?»

Det blir stille i rommet…

Læreren: «Jeg tror ikke det er det viktige her…»

Klasseforstanderen: «Nei, vi trenger ikke å overreagere.»

Rektoren: «Nå tror jeg du har missforstått, frue.»

Guttens mor begynner å gråte, mens datteren begynner å fortelle sin side av saken:

Datteren: «Han tok på bh-en min og ville ikke slutte, selv om jeg ba ham om det flere ganger. Jeg sa også fra til læreren, men han bare ignorerte meg. Da han begynte å løsne på bh-en slo jeg ham i ansiktet, og først da slutten han.»

Moren vender seg mot læreren.

Moren: «Hva skal dette bety? Hvorfor stoppet du ham ikke? Ville du likt det om jeg tok deg mellom beina?»

Læreren: «Hva! Nei…»

Moren: «Å? Hvorfor tar du ikke å løsner bh-en hennes?» spør hun, og peker samtidig bort på den kvinnelige læreren. «Eller hennes?» og vender seg mot guttens mor. «Eller min, for den saks skyld? Tror du det er greit bare fordi de er barn?»

Rektoren: «Men frue, med all mulig respekt, din datter slo faktisk en annen elev!»

Moren: «Nei, hun forsvarte seg mot et seksuelt rovdyr! Se på ham, gutten er jo 1.80 høy, og veier sikkert tett opp mot 80 kg. Datteren min er 1.55 høy og veier ikke mer enn halvparten. Han er dobbelt så stor som henne, for Guds skyld! Og dere lot ham holde på. Dette hadde aldri skjedd om han hadde antastet en lærer; at dere synes det er greit å gjøre det mot en 15-åring er for meg helt uforståelig. Jeg kommer til å rapportere dette til politiet, sann mine ord. Og du!» Hun ser bort på gutten. «Om du noengang rører datteren min igjen, skal jeg få deg buret inne for seksuelle overgrep. Er det forstått?»

Moren ble så forbannet at hun til slutt tok med seg datteren og dro. I ettertid har hun meldt saken inn til politiet og skoleinnspektøren, som begge har lovet å se nærmere på den. Det hele endte med at datteren – og ikke gutten, som kanskje ville vært mer naturlig – måtte bytte klasse for i fremtiden å unnslippe nysgjerrige fingre.

Del gjerne saken på Facebook for å vise at du er imot seksuell trakassering!