Mannen voldtok 1-åringen til døde. Nå rører hele verden av legens sterke beskjed!

3162

Mange av oss har vanskelig for å forstå at det finnes skikkelig grusomme mennesker der ute. Monster som voldtar og dreper uskyldige folk. Monster som kan gjøre ditt verste mareritt til virkelighet.

For mange chilenere har monsteret i disse dager et ansikt: En 30 år gammel mann banket og voldtok en jente som var bare 1 år og 7 måneder gammel. En hendelse som sjokkerte og påvirket landet dybt.

Mange mente at mannen fortjente dødsstraff, men han har ennå ikke blitt dømt.

Nå har legen, som så 1-åringen ta sitt siste åndedrag, skrevet et Facebook-innlegg, hvor han forklarer hvorfor han ikke er for dødsstraff for mannen som tok barnets liv.

Dr. Alvaro Retamal jobber på et sykehus i San Camilo, 8 mil nord for hovedstaden Santiago. Det var han som tok i mot 1-åringen Amber Lazcano da hun kom til sykehuset med store skader.

Legene kunne konstantere at hun hadde blitt utnyttet seksuelt, og at hun hadde dødd av skadene.

Tanten hadde overtatt ansvaret for lille Amber, da moren hadde et problem med rus. Ifølge El Comercio hadde en annen onkel også tilbydd seg å ta jenta, men han ble nektet av myndighetene fordi han var homofil.

«Det er så lett å bli sur og kreve dødsstraff for et monster som dette.» skriver Alvaro på Facebook.

«En kriminell som ber om å få dødsstraff med handlingene sine. Og det er lett å være enig. Når jeg hadde Amber Lazcano på sykehuset, og vi kjempet for livet hennes, når jeg midt oppi alt strøk henne over hodet og ba henne om å leve videre, siden verden ikke vil la noen gjøre henne noe ille igjen.

Når man har muligheten til å si til henne: hør på meg. Det er ingenting å være redd for. Jorden er full av mennesker som vil elske deg. Som tantene og onklene som tok henne med til sykehuset. Som sykepleierne på akuttmottaket og alle de andre her på sykehuset. Vi absorberer alle smerten din.

Vi led alle for denne lille engelen.

Og vi ønsker selvfølgelig at den skyldige personen skal lide ufattelig mye for det han har gjort.

Amber fikk til slutt ro fra et liv som ellers er fylt med smerte. Jeg holdt hendene hennes da hun forlot oss, og velsignet henne.

Men det jeg føler i dag er ikke at gjerningspersonen fortjener å dø. Det er en handling som ikke løser noe.

Det er lett å kreve dødsstraff. Men hvorfor kan vi ikke ta alt hat og gjøre det om til kjærlighet og beskyttelse for våre barn?

Vår reaksjon bør heller være å organisere oss, og beskytte barna mo det onde i verden. Å kreve at et monster drepes fører bare til lindring. «

Som sanfunn må vi bygge et miljø der situasjoner som den forferdelige hendelsen med Amber ikke skjer. Som denne legen sier, å dømme gjerningspersonen til døden forandrer ingenting i det lange løpet.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!