13. juni 2024

Den lille jenta leker seg i bassenget i hagen. Så skjer plutselig det verste moren kan tenke seg!

Den amerikanske mammaen Lacey Grace vill bare nyte en stille og rolig helg hjemme med datteren. Været var fint, så hun og 4 år gamle Elianna kunne ta seg en liten dukkert.

Men en ulykke kunne ha tatt livet av lille Elianna, hvis ikke Lacey hadde reagert i tide.

Elianna hadde lekt med en såkalt bassengnudel – et slags rør som brukes tom oppdriftshjelp og leketøy i bassenget.

«Hun blåste i den ene enden av leketøyet, slik at det sprutet vann ut fra den andre. Dessverre var den noen i den andre enden som ville blåse tilbake, noe som resulterte i at Elianna svelget altfor mye vann på en gang.» skriver Lacey på Facebook!

Elianna måtte kaste opp etter hendelsen, men ellers gikk det fint. En halvtime etterpå var alt som normalt for jenta – men moren satt igjen med en ekkel følelse. Etter den skremmende hendelsen, kom hun til å tenke på en avisartikkel hun leste året før.

Artikkelen handlet om en ung gutt som hadde dødd fordi han svelget for mye vann. Men det mest skremmende med historien, var at gutten følte seg helt fin i en god stund etter ulykken. Men iløpet av de kommende dagene begynte han å føle seg kvalm, og nesten en hel uke etterpå døde han.

Lacey glemte aldri artikkelen, og ble mer og mer bekymret da Elianna hadde feber to dager etter ulykken i bassenget. Kunne det samme ha skjedd med henne? Lacey tok ingen sjangser, og tok med seg Elianna til sykehuset.

«Vi kjørte rett til sykehuset. På vei dit håpet jeg at det bare var snakk om en infeksjon, og at lungene hennes var i orden. Etter 10 minutter på sykehuset, sa legen at Elianna måtte på akutten umiddelbart.»

Pulsen hennes økte dramatisk fordi hun ikke fikk nok oksygen, og hun begynte å bli lilla i ansiktet. Vannet fra bassenget hadde irritert og gjort Eliannas lunger betent.

«Legene var i sjokk og jeg var i sjokk. Jeg var i tårer.» forteller Lacey.

«Jeg visste virkelig ikke hvordan det ville ende.»

Heldigvis tok Lacey med datteren til sykehuset i tide. Det var som hun hadde fryktet, at Elianna nesten hadde dødd av sekundærdrunking, som det kalles.

I videoen nedenfor kan du høre mer om den skremmende hendelsen.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!