Moren fant babyen bevisstløs i bilen etter kjøreturen. Nå vil hun advare andre foreldre!

2137

Det var en helt vanlig dag for familien Clark fra Skottland. Mamma Kristi og pappa Christopher satte sin 3 år gamle datter Malena, og 3 uker gamle baby Harper i bilen, og dro på shopping.

På vei hjem ble de stående fast i en trafikkork, så barna måtte sitte i barnestolene sine i over 2 og en halv time.

Når de kom hjem lot de Harper sitte i bilstolen på stuen, mens de bar Malena, som allerede hadde sovnet, til sengs. Men når Christopher skulle løfte opp sønnen etterpå, oppdaget han at noe var veldig galt.

Hapers lepper var blå og han hadde skum rundt munnen. I full panikk tok foreldrene med seg sønnen til sykehuset umiddelbart. Der kunne legene fastslå at Harper hadde fått for lite oksygen, som følge av at han hadde sittet for lenge i bilstolen.

Spedbarn har ikke utviklet nok muskler til å holde opp sitt eget hode. Dårlig holdning over en lengre periode, som for eksempel å sitte i en barnestol gjennom en flere timer lang biltur, kan blokkere babyens luftveier – noe som i verst fall kan føre til kvelning.

Når Kristi og Christopher fikk høre det, kunnde de nesten ikke tro det.

«Jeg kan ikke forstå at ingen har fortalt oss dette tidligere.» sier Christopher.

«Vi har hørt at babyer ikke skal ligge i barneseter over natten, fordi den kan vri ryggen deres. Men ingenting om dette.»

«Da Chris og jeg skjønte hva som hadde skjedd, ble vi sinte på oss selv. Vi hadde gjort dette mot babyen vår. Det var forferdelig. Men vi har snakket med mange andre som ikke har hørt om hvor farlig det er å la babyer sitte for lenge i bilstolen. Derfor vil vi dele historien om Harper med dere. Fordi alle foreldre må vite dette.» sier Kristi.

Ifølge eksperter, bør ikke barn under 2 måneder sitte lengre enn én time om gangen i et bilsete.

Det gikk heldigvis bra med lille Harper. Foreldrene oppdaget faren akkurat i tide, og slapp unna med skrekken. Forhåpentligvis vil Harpers historie opplyse andre foreldre, slik at dette ikke skjer med flere barn.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!