Tidlig i april begynte det plutselig å strømme kunder til en amerikansk hamburgerrestaurant. Men det var ikke burgernes saftige kjøtt som tiltrakk seg folk – det var restaurantens spesielle valg av garnityr.
Mange foretrekker sikkert ost og bacon på hamburgeren sin, i tillegg til litt salat og tomat. Men hos Bull City Burgers Brewery i New York, kan du få servert hamburger med en saftig edderkopp på!
Restaurantens mest omtalte burger består av biffkjøtt og brød, som alle andre hamburgere – men den toppes med litt chilisaus og en stekt fugleedderkopp!
De har nå servert burgeren i 2 uker i anledning «Exotic Meat Month» (eksotisk kjøtt-måned). Retter har de siste 3 årene vært på menyen gjennom denne «høytiden», og blitt en stor suksess.
Men for å få smake på den spesielle hamburgeren må man melde seg på og vente på tur. Og hvis man klarer å spise hele hamburgeren, vinner man en T-skjorte.
Ifølge restaurantens talsperson, Megan Cindrich, har restauranteieren Seth Gross eksperimentert med forskjellige typer kjøtt i 7 år. Han har brukt alt fra elgkjøtt til insekter.
«Han lette etter ulike mattrender og prøvde å finne ut hva folk i andre land spiser og hvordan de får i seg protein. Så kom han på edderkopp-burgeren.» forteller Megan.
De som har prøvd burgeren har forsøkt flere forskjellige metoder for å få i seg edderkoppen.
«En person tok den av burgeren, dyppet den i ketchup, og slukte den hel.» sier Megan.
Edderkoppen skal visstnok smake nesten som skalldyr.
«Det er nesten litt som en krabbe – salt og bittert. Chilisausen gir den litt styrke også. Hittil har seks personer tatt utfordringen. Og vi kommer til å fortsette å servere den ut måneden.» avslutter Megan.
Hadde dette vært noe for deg, eller kjenner du noen som hadde hatt gått av en edderkoppburger?