Den hjemløse gutten ble voldtatt, banket og ranet. Da dukker popstjernen opp, og tar saken i egne hender!

2913

Vi hører ofte historier om urettferdigheter og grusomheter fra rundt omkring i verden, og ofte er det barn som rammes. Men få mennesker tør å gripe inn hvis de ser noe forferdelig.

Men da den verdensberømte artisten Ed Sheeran så hva hjemløse gutten i Liberia ble utsatt for, klarte han ikke å tenke på noe annet. Det endte med at han reddet livet til en liten gutt, JD, og vennene hans, som hadde blitt voldtatt og utsatt for mishandling flere ganger.

Sammen med veldedighetsorganisasjonen Comic Relief lagde han en dokumentarfilm, som viser hvordan guttene i Liberia blir voldtatt, mishandlet og ranet, fordi de ikke har noen voksne som beskytter dem.

«Mitt naturlige instinkt er å bare sette dem i bilen og ta dem med til et hotell inntil vi finner en løsning.» sier Ed. «Kan man gjøre det? Hvis jeg betaler for et hus de kan bo i, til vi får dem inn på en skole?»

Det tok ikke lang tid før planen ble til virkelighet. Ed kjøpte et hus i Liberias hovedstad, hvor han ga fem gutter tak over hodet, og omsorg av en voksen kvinne ved navn Ma. De var trygge og langt borte fra slummen.

Det neste målet var å hjelpe dem fremover i livet. Ed sørget derfor for at de fikk skoleplass, slik at de kan utdanne seg og følge drømmene sine.

Guttene, som ofte ble utsatt for vold og overgrep, levde usikre og farlige liv. Nå har de trygghet, omsorg, og et håp for fremtidein.

«Jeg er veldig glad for at jeg snart får begynne på skolen. Jeg vil bli president, så jeg må pugge hardt. Når jeg er president skal jeg hjelpe andre barn.» sier JD.

For et fantastisk initiativ!

Ed Sheeran har blitt velsignet med et utrolig talent, men det er fint å se at han bruker ressursene sine til noe så viktig og så vakkert. Dette tror jeg flere kjendiser må lære av!

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!