Ny forskning viser: 2 store øl fungerer bedre mot bakrus enn Paracet!

763

Du har sikkert vært der før: du våkner etter en lang natt ute på byen, med en grusom hodepine og generelt ubehag. Mange velger da å bruke paracet eller lignende til å kurere formen.

Men ny forskning viser at det ikke er den beste løsningen. Faktisk er det best å åpne en ny øl!

Forskere ved University of Greenwich har kommet frem til at å drikke to halvlitere dagen derpå kan redusere smerten med opptil 25 prosent. Ifølge studien er det mest effektivt å drikke to halvlitere – og øke alkoholmengden i blodet til 0,08 prosent – om du vil bli kvitt smertene så raskt som mulig.

«Alkohol kan sammenlignes opiater, som for eksempel codein, og effekten er sterkere enn i paracetamol.» sier forskeren Trevor Thompson.

Ekspertene understreker imidlertid at det fortsatt er viktig å være forsiktig med alkohol. Håpet er dog at studien kan bidra til å utvikle nye medisiner for å behandle smerter og hodepine.

Det er uklart om alkohol faktisk påvirker reseptorne i hjernen som oppfatter smerte, eller om det bare senker angst- og uronivået hos en person.

Øl er kanskje ikke det som frister mest dagen derpå – men historisk sett er det et godt alternativ.

I gamle Roma for eksempel, trodde man at å spise en stekt kanarifugl var en god kur mot bakrus – og grekerne var overbevist om at to ugleegg gjorde susen.

Så øl høres kanskje ikke så ille ut likevel?

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!