De eldre kvinnene stirrer på jenta med Down syndrom. Da sier en fremmed 10 ord som rører moren til tårer!

3488

Som forelder gjør man alt man kan for å få tilbringe mest mulig tid med barna sine. Og det var akkurat det tobarnsmoren Pam gjorde en sommerdag i fjor.

Pam tok med seg døtrene sine på en kafé, noe de ofte gjør. Men da de satte seg ved et ledig bord, oppdaget Pam at to damner på et nærliggende bord begynte å hviske og stirre på dem.

«Det er ganske vanlig at dette skjer, siden datteren min Sophia ble født med Down syndrom.» skriver Pam i et innlegg på Facebook.

I de fleste tilfellene pleier Pam bare å overse blikkene, men denne gangen var det så ille at kvinnene «holdt på å vrikke nakken for å se henne bedre.»

«Akkurat da kom det et par mot meg, og jeg tenkte: ‘Flott, flere folk som vil ta en nærmere titt!'» skriver Pam videre.

Men de kom ikke for å stirre på Sophia – tvert imot. Mannen begynte med å strekke ut en hånd og hilse på henne. Så snudde han seg mot Pam og sa at han hadde en historie han ville dele.

Han hadde tårer i øynene og var åpenbart berørt av situasjonen – så begynte han å fortelle om en nyhetsartikkel han hadde lest dagen før.

Artikkelen handlet om en kvinne som fødte et barn med en alvorlig funksjonshemming. Hun forsvarte beslutningen sin om å IKKE ta abort, til tross for at legene hadde oppfordret henne til det.

«Poenget er at man aldri vet hvilket inntrykk et menneske kommer til å gjøre på verden. Man vet ikke hva et mennesker er kapabel til å gjøre om du ikke gir dem en sjanse.» sa mannen til Pam.

Så snudde han og kjæresten seg og gikk – men like før de forsvant sa mannen 10 år som fikk Pam til å bryte ut i tårer:

«Du er et vakkert menneske. Datteren din er vakker. Gratulerer!»

«Jeg begynte å gråte med en gang. Der satt jeg, på en kafé, og gråt ned i en serviett. Den mannen var den første personen som noen gang gratulerte meg med min datter Sophias fødsel. Han var den første fremmede som så verdien i henne – og skjønnheten hennes.» skriver Pam.

«I en verden hvor det hviskes om datteren min og hun stirres på er hun stirres på, så denne mannen hvor viktig hun er.» skriver hun helt til slutt i innlegget.

Pams innlegg har blitt delt titusener av ganger, og truffet hundre tusen mennesker rett i hjertet.

Del gjerne Pams historie med vennene dine på Facebook!