Legene ga jenta 20 prosent sjanse til å overleve. Da åpner hun øynene og sier DETTE!

2107

10 år gamle Abby Furco kan ikke huske tiden da livet hennes ennå ble styrt av en grusom sykdom. Hun var bare 4 år gammel da hun ble diagnostisert med leukemi.

Legene var ikke optimistiske. De mente at sjansen for at Abby ville overleve var 20 prosent. Det var en beskjed om knuste foreldrene.

I løpet av de neste seks årene kjempet Abby seg gjennom en rekke benmargstransplantasjoner, cellegiftbehandling og stråling.

«Vi ga henne så mye kjærlighet vi kunne, fordi vi visste at vi kunne miste henne når som helst.» sier Patty, Abbys mor.

«Det var øyeblikk da vi ikke visste om hun ville overleve, og hun hadde så mange infeksjoner som kunne ha tatt livet av henne. Vi kunne ikke gjøre noe annet enn å se på at hun kjempet.»

Høsten 2013 virket det som det verste var over. Abby kunne gå på skolen, spille fotball og leke med de andre barna på skolen. Hun kunne altså leve et normalt liv.

Men bare ett år senere kom kreften tilbake – verre enn noensinne.

«Hun klarte ikke å bevege seg. Hver bevegelse gjorde henne vondt, og hun snakket knapt.» forteller Patty.

Abby fikk en ny benmargsdonasjon, men denne gangen tålte ikke kroppen hennes det – og hun ble enda sykere. Nyrene begynte å svikte, og foreldrene begynte å forberede seg på det verste. Abby var bare våken 1 time om dagen, og til slutt sa legene at det var på tide å si farvel.

Abbys foreldre begynte å forberede Abbys søster på hva som skulle skje, og besteforeldrene satte seg på et fly for å besøke barnebarnet sitt én siste gang.

Abbys foreldre var i en grusom situasjon – de måtte forberede begravelsen til sin egen datter. De valgte ut en kiste, og hvilken musikk som skulle spilles i begravelsen.

Abby ble koblet av dialysemaskinene og fikk reise hjem. Legene anslo at hun ville overleve i ca 48 timer uten hjelp av maskinene.

Men midt i den triste situasjonen skjer et mirakel: Plutselig våknet Abby – og sa: «Jeg har fortsatt så mye liv igjen i meg!»

Ingen kunne forstå hvordan det var mulig. Til sin store overraskelse kunne Abbys familie, venner, bekjente og leger se på at hun ble friskere og friskere iløpet av de neste månedene.

Ingen av legene kunne forklare hvordan det skjedde.

«Hun har gått mye opp og ned siden den gang, men hvis hun fortsetter slik, kommer hun til å få oss alle til å se dum ut.» ler onkologen Jacob Wessler.

Prognosen er fortsatt usikker, men Abby og familien ser lyst på fremtiden.

«Vi så at hun var i ferd med å dø – men hun kom tilbake. Nå ser vi mot fremtiden.» sier Patty.

Få med deg hele historien i videoen nedenfor.

Del gjerne historien med dine venner på Facebook!