28-åringen redder nevøen fra fosterhjem. 6 måneder senere røres han til tårer av nyheten på TV!

2246

Vi alle bærer på våre egne ryggsekker fylt med ting vi har gått gjennom i livet. Det er ikke alltid man ser det fra utsiden – men bak fasaden kan det være sterke, hjerteknusende historier.

28 år gamle Marcio Donaldson er for mange bare en ung mann med en fantastisk sangstemme. Marcio deltok i den amerikanske talentkonkurransen American Idol forrige sesong, og gikk videre fra den første runden. Derfra gikk det dessverre ikke like bra.

Men i år var han tilbake igjen – og det var ikke den samme Marcio som innok scenen. Siden forrige gang har han opplevd en rekke forskjellige ting som har forandre live thans – og forandre han som person.

Marcio vokste opp under vanskelige forhold, i et område med mye kriminalitet og skyting – hvor mange unge mennesker ikke engang lever til de fyller 13 år.

Leiligheten Marcio, søsteren og moren bodde i var full av kakkerlakker. Moren jobbet og slet så hardt hun kunne, for at Marcio og søsteren skulle ha det de trengte. Men hverdagen var tøff.

Til slutt skjedde det uunngåelige: Marcio og søsteren havnet i fosterfamilier.

Som en måte å takle den tøffe oppveksten, prøvde Marcio lykken i musikken. Han drømte om at han en dag bare kunne synge – langt bort fra all kriminalitet og vold.

Årene gikk, og Marcio vokste opp. I fjor bestemte han seg for å melde seg på American Idol. Han gikk videre fra den første runden, men kom ikke stort lengre enn det. Kort tid etter fikk han høre at søsteren hadde blitt gravid.

Med de samme forutsetningene som de øvrige familiemedlemmene, så framtiden mørk ut for Marcios nyfødte nevø. Og det tok ikke lang tid før Marcios søster ikke var i stand til å ta vare på ungen sin selv – på grunn av rusmisbruk.

Da, for ca 6 måneder siden, banket politiet på Marcios dør.

«Politiet og sosialarbeideren kom hjem til meg. De plasserte denne 1 uke gamle babyen foran meg og sa: ‘Du har 10 minutter på å bestemme deg – vil du beholde barnet? Hvis ikke ender han opp i en fosterfamilie.'» forteller Marcio.

«Jeg så ned på ham og sa: ‘Jeg tar ham!’. Jeg ville ikke at han skulle gå gjennom det samme som meg.»

Marcio var bare 28 år gammel og der sto han – som enslig far. Og det var et øyeblikk som forandret livet hans for alltid.

«Jeg hadde ikke peiling på hva jeg gjorde. Men han er faktisk en sann gave.» sier han, og fortsetter:

«Jeg vet at det var den riktige tingen å gjøre. Han har forandret livet mitt.»

Marcio var nylig tilbake i American Idol, men denne gangen sang han ikke bare for seg selv. Nå gjorde han det også for sin 6 måneder gamle nevø.

«Jeg vil visa han hva man kan gjøre når man tar tak i seg selv. Jeg vil gi ham et bedre liv.» sier han.

Og da Marcio begynte å synge, var det ingen som klarte å holde tårene tilbake. Det kom rett fra hjertet – åpent og ærlig.

Etter en 6 måneder lang emosjonell berg- og dalbane, fikk Marcio en nyhet han ikke engang hadde drømt om å få: Han fikk en gullbillett som tok han videre i konkurransen – og et håp om en lysere fremtid.

Få med deg Marcios sterke opptreden i videoklippet nedenfor.

Del gjerne historien med vennene dine på Facebook!