15. juli 2024

Legen ber ektemannen om å «dra ut kontakten». Men når han nekter, hvisker kona 4 hårreisende ord!

Den 1. oktober 2017 er en dato mange vil ha vanskeligheter med å glemme. En gal mann åpnet ild, fra et hotellrom og ned mot en musikkfestival i Las Vegas, Nevada.

48 mennesker ble drept og 851 ble skadet. Både fysiske og psykiske arr kommer til å følge mange etter denne dagen. I lang, lang tid.

Jovanna Calzadillas var et av ofrene. Den 30 år gamle moren var på en konsert med mannen sin, Francisco «Frank» Calzadillas, da det plutselig begynte å smelle. Jovanna ble skutt i hodet og falt om på bakken.

Hun ble fraktet til nærmeste sykehus, men legene var ikke håpefulle. Hun ble holdt i live at apparatene på sykehuset, men legene mente at det ikke var noe vits. Ektemannen Frank fikk beskjed om å forberede seg på det verste.

Men en natt forandret alt seg. Frank hadde en drøm om at han så Jovanna foran seg. Hun kom bort til ham og hvisket: «Alt vil bli bra»

Da Frank våknet etter den drømmen hadde han bestemt seg. Han skulle ikke gi opp håpet. Han skulle ikke trekke ut kontakten til respiratoren som holdt kona i live.

Og mot alle odds våknet Jovanna. Selv legene ble sjokkert over hvor fort tilstanden hennes hadde forbedret seg.

«Skuddskaden hennes var vanskelig, men vi ba og håpet, og så våknet hun.» sier Frank, som jobber som politimann i Salt River Police Department i Arizona.

I løpet av de siste 4 månedene har Jovanna kjempet utrolig hardt for å få livet sitt tilbake, etter den grusomme Las Vegas-massakeren.

Fremskrittene har vært langsomme, og ofte frustrerende – men Jovanna er fast bestemt, ikke bare for seg selv, men også for familien sin.

Siden hun våknet, har Jovanne vært åpen om sin historie. Selv om det noen ganger kan være vanskelig å snakke om, fortsetter hun å fortelle om følelsene og om rehabiliteringen.

«En del av meg forsvant den kvelden, 1. oktober.» sier hun.

«Jeg kommer aldri til å bli den samme gamle Jovanna. Men jeg kommer sterkere tilbake.»

«Jeg vil kjempe for dem.» sier Jovanna om familien sin. «Og jeg kommer ikke til å slutte å tro på meg selv. Jeg føler meg sterk og positiv, pluss at jeg får sjefe mannen min litt rundt.» ler hun.

Men hun har også et viktig budskap til alle ofre og pårørende etter den grusomme massakeren:

«Vi kan ikke la mennesker som denne mannen vinne. Vi skal ikke leve i frykt!»

Jovanna har nå kommet hjem, hvor hun fortsetter rehabiliteringen – samtidig som hun besøker andre ofre og hjelper dem med å få livsgnisten tilbake etter den traumatiserende hendelsen.

For en utrolig kvinne!

Del gjerne historien med dine venner på Facebook!