Kona forlot ham. Nå deler han GRUNNEN til sitt mislykkede ekteskap!

1663

Matthew Fray, en amerikansk blogger, har skrevet et innlegg hvor han beskriver feilene han gjorde i ekteskapet sitt. Han tok kona for gitt for lenge, og det endte med at hun forlot ham.

Derfor skrev han dette blogginnlegget, for å advare andre menn mot de samme feiltagelsene.

«Jeg vet ikke alt det er å vite om ekteskap. Jeg vet ikke engang litt. Men én ting er jeg veldig klar over: jeg er en drittsekk, og jeg var en elendig ektemann.

På påskesøndagen i år, tok kona mi av gifteringen sin, og sa at hun ville forlate meg. Etter 9 års ekteskap. Det gjorde vondt. Det slo pusten ut av meg. Det skremte meg.

Men jeg ble ikke sjokkert. Fordi vi (ektemenn) har mye mer kontroll over ting enn vi tror. Og vi alle – både menn og kvinner – bør ta mer ansvar selv, for situasjonenen vi befinner oss i.

Og det er akkurat det jeg skal gjør. Ta ansvar.

I dag stiller jeg meg selv følgende spørsmål:

Hvis jeg hadde vært den ektemannen jeg burde ha vært fra begynnelsen av, hadde vi noen gang kommet til punktet hvor min kone føler at hun må søke andre steder etter indre fred og lykke?

Det gjorde veldig vondt når hun gjorde det slutt med meg. Men her må jeg selv ta ansvaret, ihvertfall delvis, for at jeg nå er i denne situasjonen. Jeg var ikke en perfekt ektemann. Jeg er ikke engang sikker på om jeg var en god en.

Jeg elsket henne. Jeg var snill med henne. Jeg ønsket å gjøre henne glad og få henne til å føle seg verdsatt. Jeg ønsket å ta vare på henne. Jeg dro på jobb hver dag for henne. Jeg ville alltid være med henne.

Men jeg var en drittsekk. Egoistisk. Og selv om jeg virkelig tror at jeg gjorde opp for en del de siste 2 årene av ekteskapet vårt, hadde jeg fortsatt vært en elendig mann i 7 år før det.

Jeg visste det ikke da, men for fire år siden hadde vi et definerende øyeblikk under Sunday Masters Golf Tournament-finalen – som anses som den mest populære golfturneringen blant amerikanske golffans.

Jeg bor i Ohio, og det er veldig vanlig at det er påske og fint vær under denne finalen. Kona mi elsket å være ute. Hun vokste opp på landet. Så å sitte inne og se på golf var ikke særlig populært.

Jeg valgte likevel å sitte inne foran TV-en, mens kona ville at vi skulle tilbringe tiden ute i det fine været, med vår 1 år gamle sønn.

Og hold kjeft den som mener at det var en helt OK beslutning å ta – du er en drittsekk. En elendig ektemann. Akkurat som jeg var.

Jeg forlot kona mi, i ekteskapet vårt. Det ble veldig klart på søndagen etter den finalen for 4 år siden.

Den tøffeste leksen jeg noensinne har lært, er at du kan ha de beste intensjoner i verde. Du kan være snill som et lam, og ikke minst sjarmerende. Men det er ikke nok.

Det er egentlig litt teit. Jeg kunne enkelt ha tatt opp golfturneringen, og sett den senere. Det kan du også. Vi er elendige ektemenn – men vi trenger ikke å være det for alltid.»

Innen Matthew innså alt han hadde gjort feil, var det for sent. Forhåpentligvis vil innlegget hans hjelpe andre menn å åpne øynene sine for hva de gjør – eller ikke gjør.

Del gjerne artikkelen med vennene dine på Facebook!